2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: vizes vb

144 cikk 1/15 oldal

Rekordnyár a turizmusban

A szektor és a kormányzat összefogásával elérhető, hogy Budapest turisztikai eredményei megközelítsék vagy meghaladják az osztrák főváros mutatóit.

A lakosság nagy része örült a vb-nek

Ötből négy magyar, azaz a lakosság 81 százaléka örül annak, hogy Magyarországon rendezték a vizes világbajnokságot – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

Szállodaszövetség: nőttek a szállodák bevételei a vizes vb-nek köszönhetően

Hozzátette: a szállodák csaknem teltházzal üzemeltek a verseny ideje alatt, a foglaltságuk több mint 90 százalékos volt a tavaly júliusi 85 százalékot követően. Részletes adatok a következő hónapban lesznek majd – mondta. A Danubius Hotels Group szállodalánc tájékoztatása szerint júliusban a budapesti szálláshelyeik, így a 2 margitszigeti Danubius hotel is teltház közelében, 90 százalékos telítettséggel üzemelt. A magas foglaltság már a tavalyi, tavaly előtti évben is jellemző volt, de a vizes világbajnokság miatt az átlagárban jelentős, 45 százalékos növekedés volt az előző év hasonló időszakához képest. Mácsai Péter, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Danubius Grand Hotel Margitsziget igazgatója elmondta: a bevételeik jelentős növekedését köszönhették a sporteseménynek. Budapest iránt jelentősen megélénkült a kereslet, a FINA Masters, a Forma I. és a Sziget Fesztivál szintén sok, reményeik szerint visszatérő vendéget hoz, szeptemberre pedig szintén rekord foglaltságra számítanak. A kiemelkedő év végén újabb felújításokat kezdenek a szállodáikban – tette hozzá Mácsai Péter.

Szabó Tünde: számos területre hatott pozitívan a vizes vb

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár értékelése szerint a magyarországi vizes világbajnokság nemcsak a sportágazatban, hanem számos más területen, így a turizmusban, a gazdaságban és a kulturális életben is éreztette pozitív hatását.

Randevúzott múlt és jövő

Sós Csaba szövetségi kapitány egyik kedvenc bonmot-ja a vasárnap befejeződött vizes világbajnokság kapcsán, hogy a magyar válogatottban ott volt múlt, jelen és jövő.

Kiemelt a világbajnokság hatása az országimázsra

Az ország sosem látott lehetőséget kapott, hogy megmutassa magát, értékeit, látnivalóit a világnak, több száz millió tévénéző látta Budapest turisztikai adottságait.

144 cikk 1/15 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!