2017. augusztus 19., szombat, Huba napja

Címke: világgazdaság

48 cikk 1/5 oldal

Devizapiac: erősödött a forint

A forint erősödött reggel óta a főbb devizákhoz képest péntek estig a bankközi piacon.

Egyre többen fizetnek érintéssel Magyarországon

A magyarországi bankkártya-tulajdonosok fele használja az érintéses (PayPass) funkciót, 13 százalékuknak van lehetősége, de nem él vele, több mint egyharmaduk kártyája még nem alkalmas rá – írja a pénteki Világgazdaság a GKI Zrt. júliusi felmérésére hivatkozva. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint egyre többen fizetnek érintéssel Magyarországon.

Egymilliárd dolláros kárt okozott a hőség Szerbiában

Az utóbbi évek átlagához képest körülbelül egymilliárd dollárral kevesebb haszonra számíthat a szerb mezőgazdaság az utóbbi hetek hősége és szárazsága miatt – hangsúlyozták mezőgazdasági szakértők a Danas című szerb napilap keddi mezőgazdasági összefoglalójában.

Kína igazodik az Észak-Korea elleni ENSZ-szankciókhoz

Kína bejelentette hétfőn, hogy az észak-koreai rakétakísérletek miatt kivetett legújabb ENSZ-szankcióknak megfelelően három hét múlva leállítja a szén, a vasérc és más áruk importját Észak-Koreából.

Horvátország visszavonta a mezőgazdasági termékek vámjáról szóló döntését

A horvát mezőgazdasági minisztérium visszavonta a nyugat-balkáni országokat felháborító, mezőgazdasági vámokról szóló döntését, amely 2000 kunára (82 000 forintra) emelte a korábbi 90 kunáról (3700 forint) a nem uniós országokból Horvátországba szállított gyümölcs és zöldség után fizetendő behozatali illetéket – közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) csütörtökön.

Hamburg tanulságai és az utcai erőszak

A G20-ak találkozóján szélsőbaloldali, anarchista csoportok több utcát elbarikádoztak annak érdekében, hogy az amerikai és az orosz elnök ne juthasson el az értekezletre.

48 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!