2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: védelem

19 cikk 1/2 oldal

Felkészülnek a terrorra az európai nagyvárosok

Az egy évvel ezelőtti berlini incidensre emlékezve Európa nagyvárosaiban a rendvédelmi szervek szinte beton- és acélgyűrűbe fogták az utcai vásárok gyalogosok ellepte területeit.

Nyilatkozatot írnak alá az EU védelmi dimenziójának erősítéséről

Tanácskozást tartanak az uniós tagállamok külügy- és védelmi miniszterei ma Brüsszelben, az ülésen nyilatkozatot írnak alá az EU védelmi dimenziójának megerősítését célzó, úgynevezett állandó strukturált együttműködés (PESCO) létrehozásáról.

Stoltenberg: 3000 fővel növeli afganisztáni misszióját a NATO

A tagországok védelmi minisztereinek találkozóján megegyezés született arról, hogy a NATO 13 ezerről 16 ezer főre növeli Afganisztánban állomásozó katonáinak számát – közölte Jens Stoltenberg, a katonai szövetség főtitkára Brüsszelben csütörtökön.

Az orosz fenyegetés miatt növeli a NATO a parancsnokságok létszámát

Az elmúlt években erősödő orosz fenyegetés miatt növeli az eddigi hétről kilencre a NATO a parancsnokságai számát – mondta Kiss Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában annak apropóján, hogy Brüsszelben tanácskoztak a katonai szövetség védelmi miniszterei.

Csak akkor kaphat védelmet egy migráns, ha hazatérve valós veszély fenyegeti

Kiegészítő védelemben csak az a menedékkérő részesülhet az Európai Unió tagországaiban, akit ténylegesen kínzás vagy embertelen bánásmód fenyeget hazájában, ha visszatérne – foglalt állást az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának főtanácsnoka kedden.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!