2017. május 23., kedd, Dezső napja

Címke: válság

16 cikk 1/2 oldal

Októberben választanak az osztrákok

A választások kiírására azért van szükség a várt időpontnál egy évvel korábban, mert az SPÖ és az ÖVP alkotta nagykoalíció gyakorlatilag megbukott.

EU-válság szülte ellenzék

Az AfD vonzerejének növekedéséhez a nyitott határok merkeli menekültpolitikájának növekvő kritikája éppen úgy hozzájárult, mint a társadalmi közhangulat elbizonytalanodása.

Ukrán válság: Kijev és Donyeck egymást vádolja

Kijev és a szakadárok kölcsönösen egymást vádolják azzal, hogy fegyveres támadásokat hajtanak végre saját csapataik ellen, hogy utána a szemben álló felet vádolják meg tűzszünetsértéssel.

Feloszlatták az ellenzéki tüntetéseket a venezuelai hatóságok

A venezuelai hatóságok könnygázzal, úttorlaszokkal, vízágyúkkal és paprikaspray-jel oszlatták széjjel a népszerűtlen Nicolás Maduro elnök ellen irányuló keddi ellenzéki tüntetéseket Caracasban – közölték a tiltakozó akciók szemtanúi.

Maduro egy nap után visszatáncolt

Felcsillant a remény Venezuelában: a legfelsőbb bíróság elnöki utasításra szombat reggel visszaadta a parlamentnek az elvett hatásköreit. A Nicolás Maduróhoz államfőhöz kötődő bírák hónapok óta akadályozták az ellenzéki többségű törvényhozás munkáját, amelynek végül csütörtökön minden jogkörét megvonták. Az intézkedés hatalmas ellenállásba ütközött Venezuelában és nemzetközi téren is.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!