2017. június 27., kedd, László napja

Címke: válság

18 cikk 1/2 oldal

Máris bajba került Macron kormánya

A francia államfő felkérte a folytatásra Édouard Philippe miniszterelnököt, de egyes kormánytagok jelezték, nem kívánnak részt venni a leendő kabinet munkájában.

Román média: elakadtak a szociálliberálisok és az RMDSZ közötti tárgyalások

Elakadtak a román szociálliberális koalíció és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közötti tárgyalások arról, hogy a szövetség miként viszonyul a román miniszterelnök megbuktatására irányuló szerdai bizalmatlansági indítványhoz – adta hírül kedden a román média.

Szakértő: de facto nincs kormánya Romániának

De jure (jogilag) létezik, ám de facto (ténylegesen) nincs kormánya Romániának, hiszen a miniszterelnökön kívül csak egy minisztere maradt a kabinetnek – mondta az M1 aktuális csatorna keddi műsorában Pászkán Zsolt külpolitikai szakértő.

Gyanúba keveredett a Yandex orosz internetes cég

A keresőportált működtető Yandex orosz internetes céget azzal gyanúsítják az ukrán hatóságok, hogy ukrán állampolgárok személyes adatait gyűjtötte, másolta és adta át jogellenesen az orosz titkosszolgálatoknak – közölte hétfőn az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).

Októberben választanak az osztrákok

A választások kiírására azért van szükség a várt időpontnál egy évvel korábban, mert az SPÖ és az ÖVP alkotta nagykoalíció gyakorlatilag megbukott.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!