2017. augusztus 19., szombat, Huba napja

Címke: válság

23 cikk 1/3 oldal

Észak-Korea valószínűleg képes egyedül előállítani rakétahajtóművet

Észak-Korea valószínűleg képes egyedül előállítani rakétahajtóművet, és hírszerzési értesülések szerint nem szorul importra ezen a területen – állították helyi idő szerint kedden a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva meg nem nevezett amerikai hírszerzési tisztségviselők.

Maduro tárgyalni szeretne az amerikai elnökkel

Nicolás Maduro venezuelai elnök az alkotmányozó nemzetgyűléshez intézett csütörtöki beszédében azt mondta, hogy szeretne tárgyalni az országát szankciókkal sújtó Donald Trump amerikai elnökkel, de szárazon tartja a puskaport bármiféle agresszió esetére.

Nincs vége a szlovák kormányválságnak

A Fico-kormányt alkotó három párt, a Smer (Irány), a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) és a Híd-Most vezetői egyetértettek abban, hogy a jelenlegi koalíciónak nincs alternatívája.

Venezuelai válság – A kormány leverte a valenciai fegyveres lázadást

A venezuelai hatóságok bejelentették vasárnap, hogy leverték azt a kisebb lázadást, amelyet Nicolás Maduro elnök kormánya ellen kíséreltek meg végrehajtani a fővárostól keletre fekvő Valencia nagyváros közelében, egy katonai bázisnál, közlésük szerint a „terrorista támadás” résztvevői közül kettőt megöltek, további hetet pedig őrizetbe vettek.

A Szentszék is egyeztet Caracasszal

A Vatikán felszólít minden politikai felet, kiemelten a venezuelai kormányt, hogy tartsa tiszteletben az emberi és az alapvető szabadságjogokat.

Nagyon jól járt Berlin a görög válsággal

Németország az Athénnak folyósított hitelek és görög állampapírok vásárlása révén a görög válság kezdete óta évente euró-százmilliókban mérhető haszonra tett szert.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!