2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: válság

16 cikk 1/2 oldal

Ukrán válság: Kijev és Donyeck egymást vádolja

Kijev és a szakadárok kölcsönösen egymást vádolják azzal, hogy fegyveres támadásokat hajtanak végre saját csapataik ellen, hogy utána a szemben álló felet vádolják meg tűzszünetsértéssel.

Feloszlatták az ellenzéki tüntetéseket a venezuelai hatóságok

A venezuelai hatóságok könnygázzal, úttorlaszokkal, vízágyúkkal és paprikaspray-jel oszlatták széjjel a népszerűtlen Nicolás Maduro elnök ellen irányuló keddi ellenzéki tüntetéseket Caracasban – közölték a tiltakozó akciók szemtanúi.

Maduro egy nap után visszatáncolt

Felcsillant a remény Venezuelában: a legfelsőbb bíróság elnöki utasításra szombat reggel visszaadta a parlamentnek az elvett hatásköreit. A Nicolás Maduróhoz államfőhöz kötődő bírák hónapok óta akadályozták az ellenzéki többségű törvényhozás munkáját, amelynek végül csütörtökön minden jogkörét megvonták. Az intézkedés hatalmas ellenállásba ütközött Venezuelában és nemzetközi téren is.

Bizonytalan hitelek

Bizonytalanná vált, hogy mikor folytatja a hitelfolyósítást Ukrajnának a Nemzetközi Valutaalap, miután elmérgesedett a helyzet Kijev és az ország keleti felében a függetlenségüket önhatalmúlag kikiáltó Donyecki és Luhanszki Népköztársaság között.

Fillon elismerte a felelősségét a jobboldal válságában

Ötven nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Francois Fillon konzervatív jelölt elismerte a felelősségét az ellenzéki jobboldalon kialakult válságban, s jelezte, hogy a támogatóira és az őt jelölő jobbközép Köztársaságiak vezetőségére bízza a sorsát.

Ukrán-válság: London és Varsó alternatív tárgyalásokat javasol Kijevnek

Nagy-Britannia és Lengyelország új alternatívát javasol Kijevnek a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus rendezésére a minszki folyamat és a normandiai négyek tárgyalásai helyett – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Witold Waszczykowski lengyel, Boris Johnson brit és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter közösen tartott szerdán Kijevben.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!