2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: vallás

11 cikk 1/2 oldal

Lebontottak egy illegálisan épített mecsetet Belgrád külvárosában

Lebontottak egy illegálisan épített mecsetet Belgrád külvárosában, Zimonyban (Zemun) péntekre virradóra a szerb hatóságok. A lépés a helyi muszlimok tiltakozását váltotta ki, a belgrádi városvezetés szerint viszont a törvényekkel összhangban jártak el.

Hölvényi György: vallások közötti megegyezés kell a békéhez

Új etikai rendre van szükség a világ konfliktusainak feloldásához, amelynek a világvallások a letéteményesei – jelentette ki Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti (EP-) képviselő az általa kezdeményezett kiállítás és konferencia keddi megnyitóján Strasbourgban.

Feladott örökség

Folytatódhat a török nemzetállamot megalapító, sokak által a mai napig szinte félistenként tisztelt Mustafa Kemal Atatürk örökségének lebontása.

Pakisztánban agyonvertek egy istenkáromlással vádolt diákot

Pakisztáni diákok agyonverték egy társukat az észak-pakisztáni Mardan városában lévő egyetemen, akit azzal gyanúsítottak, hogy egy istenkáromlónak tartott tartalmat tett közzé a közösségi médiában – jelentették a helyi oktatási intézmény és a rendőrség tisztségviselői.

Virágvasárnappal kezdődik meg a nagyhét

A virágvasárnapi szentmise a bevonulásra emlékező körmenettel kezdődik, ahol a hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét.

Az olasz jog szerint az iskolai áldás nem sérti a vallásszabadságot

A legmagasabb olasz jogi fórum ítélete szerint az iskolák megáldása nem sérti a vélemény- és vallásszabadságot, miután pedagógusok és szülők csoportja bírósághoz fordult az ellen, hogy katolikus papok húsvétkor iskolákat áldjanak meg – jelentette az olasz sajtó kedden.

Hölvényi György: Libanon hatalmas felelősséget vállal

Európa és a nemzetközi közösség nem hagyhatja magára Libanont politikai és gazdasági szempontból sem, hiszen az ország hatalmas felelősséget vállal a migránsok ellátása, egyben az egész térség biztonsága szempontjából – jelentette ki Hölvényi György, az Európai Parlament néppárti frakciója vallások közötti párbeszéd munkacsoportjának társelnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Ferenc pápa: magam is bűnös vagyok és esendő

A nyugati demokráciákban terjedő populizmustól óvott a Die Zeit című német hetilap csütörtökön megjelent számában közölt interjújában Ferenc pápa.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!