2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja

Címke: választások

70 cikk 1/7 oldal

A lengyel szejm módosította a választójogi törvényeket

A lengyel szejm megszavazta csütörtök éjjel egyes választójogi törvények módosítását, az élénk parlamenti vita nyomán több kompromisszumos megoldást is tartalmazó változások a kormánypárt szerint a választások átláthatóságát célozzák, az ellenzék szerint viszont pártpolitikai érdekeket szolgálnak.

Osztrák semlegesség?

Novemberben tartották meg Bécsben az osztrák honvédelmi miniszter szokásos évi tanácskozását a miniszter mellett működő tanácsadó testülettel.

Kérdéses Vonáék indulása 2018-ban

A párt szerint a választáson való részvételük is megkérdőjeleződik, mivel arra sincs pénzük, hogy a kiszabott bírságot befizessék.

Visszafelé sülhet el a DK kampánya

A Nemzetpolitikai Kutató Intézet igazgatója szerint a külhoni magyarok a DK-felvetés hatására jelezték, hogy „csak azért is” leadják az országgyűlési választáson szavazatukat.

LMP: Demeter és Ungár az első tíz között a listán

Kiszivárgott az LMP 2018-as ország­gyűlési választási listájáról az első tíz jelölt neve. Az Origó által megszellőztetett irat számos érdekes változást tartalmaz a 2014-es névsorhoz képest. A teljes dokumentumot várhatóan ma hozzák hivatalosan is nyilvánosságra.

Olasz sajtó: választás lesz Olaszországban, de kormányt az államfő alakíthat

Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a következő parlamenti választásokon sem tudja megszerezni egyetlen politikai erő sem a kormányzáshoz szükséges többséget, ami az államfő által kinevezett „elnöki kormány” felállításához vezethet az olasz sajtóban vasárnap megjelent elemzések szerint.

Újabb nagykoalícióra számít a németek legnagyobb része

Újabb nagykoalícióra, a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) közös kormányzásának folytatására számít a németek legnagyobb része egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

70 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!