2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: úszás

27 cikk 1/3 oldal

Kár, hogy nincs 4×200-as pillangóváltó…

Kenderesi, Biczó és Tekauer egymást „nyírta ki” az egyik királyszám előfutamában, a koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokság befejező napján.

Hosszú mesterhatosa, Verrasztó újjászületése

Hosszú Katinka az eddigi négy mellé újabb két aranyérmet nyert szombaton, 200 méter vegyesben és 50 méter háton. Verraszó Evelyn 200 méter vegyesen ezüstérmet szerzett.

„Kicsit több, mint egy edzés”

A három versenynap után négy aranynál tartó Hosszú Katinka 50 méteres hátúszásban és 200 méter vegyesen is a legjobb idővel jutott tovább a szombat délelőtti selejtezőből.

Most minden éremből jutott

Úgy néz ki, Hosszú Katinka megbízhatóan mindennap szállít egy aranyérmet az úszók koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságáról.

Hosszú Katinka a világcsúcs közelében

Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

Hosszúnak egyedül is megy

Koppenhágában megkezdődött az úszók rövid pályás Európa-bajnoksága, Hosszú Katinka pedig rögtön elkezdte az aranygyűjtést.

A címvédő magyar úszók könnyedén jutottak tovább a rövidpályás Eb-n

Mindegyik címvédőként rajthoz álló magyar úszó bejutott az esti elődöntőkbe vagy döntőkbe szerdán a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság nyitónapjának előfutamaiból. Közülük Hosszú Katinka és Bernek Péter az esti programban már éremért úszhat.

Elsöprő magyar új hullám?

Negyvennégy ország hétszáz úszója, köztük 32 magyar veti magát a koppenhágai Royal Arena vizébe mától a 19. rövid pályás Európa-bajnokságon, amelyen a magyar küldöttség a harmadik legnépesebb.

Díszpolgár is a csapatban

A vadonatúj koppenhágai Royal Arena 25 méteres medencéjét feltöltötték vízzel, és vasárnap már bele is vetik magukat legjobbjaink, hiszen aznap délelőtt elrepülnek a dán fővárosba.

27 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!