2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: úszás

71 cikk 1/8 oldal

Valódi klasszisokat igazolt a Fradi

A Ferencváros úszó szakosztályánál folytatja pályafutását az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Verrasztó Dávid, valamint az Universiade- és ifjúsági olimpiai játékok-győztes, ifi Európa-bajnok Biczó Bence.

Morzsák helyett aranyrögök

Miközben ma Dohában befejeződik a 2017-es rövid pályás úszóvilágkupa második állomásának küzdelemsorozata, egyre sokasodnak a kérdőjelek a verseny jövőjét illetően.

Kovács-műhely termeli az egri aranyakat

Kovács Ottó nélkül talán nem is lenne manapság úszás a hevesi megyeszékhelyen, legalábbis nem szervezett körülmények között.

Ugatják a kutyák a karavánt, de az halad

Wladár Sándor és az új elnökség megválasztásával a magyar úszósport határozott lépést tett a béke és a nyugalom idilli állapotának megteremtése felé.

Plagányi műhelye nem csak az úszás iskolája

Plagányi Zsolt az ország első számú úszóműhelyévé varázsolta a hat évvel ezelőtt még a szakosztályi rangsorban a 37. helyen szerénykedő Egri Úszóklubot.

Negyedszer is nekiveselkednek az úszók

Bár elnök(ön)jelölt bőséggel akad, borítékolható, hogy a számos oldalról támogatott Wladár Sándor, a moszkvai olimpia hátúszóbajnoka lesz a befutó.

Öten lennének úszóelnökök

A jelölőbizottsághoz eljutott a Gyárfás Tamás személyét érintő jelölés, ám a korábbi elnök végül nem állt kötélnek, nem küldött be elfogadó nyilatkozatot.

Százmilliókat blokkolt a hanyagság

Wladár Sándor a moszkvai olimpia hátúszóbajnoka, 2001 óta a Jövő SC ügyvezetője, a MOB sportszakmai, utánpótlás- és tudományos bizottságának tagja.

Interregnum váltja a Bienerth-érát

Nem egészen öt hónapig tartott Bienerth Gusztáv országlása a Magyar Úszószövetség élén, a pénteki rendkívüli kongresszuson elsöprő többséggel leváltották.

71 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!