2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: ünnepek

17 cikk 1/2 oldal

Karácsonyi ének

Pár éve figyelem egyik hatalmas plázánk ünnepi forgatagát. Ünnepit mondok, mert karácsonyi hangulata a tömeg féktelen tipródásának bizonyosan nincs.

Kardiológus: az ünnepek alatt nő a szívinfarktus miatti halálozások száma

A téli hónapokban 30 százalékkal több a szívinfarktus miatti halálozás, mint nyáron és van két időpont télen, az egyik a karácsony, a másik az újév, amikor még 5-10 százalékkal emelkedik a szívinfarktus okozta halálozások száma – hívta fel a figyelmet Maurovich-Horvat Pál kardiológus pénteken az M1 aktuális csatornán.

Karácsony szenteste napján az üzletek legkésőbb 14 óráig lehetnek nyitva

December 24-én, vasárnap az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, de a kereskedők dönthetnek arról is, hogy korábban zárnak, vagy ki sem nyitnak, december 31-én, vasárnap is maguk határozhatják meg a nyitvatartás rendjét – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-vel.

Többet kell várni a taxikra az ünnepek alatt

Az ünnepi időszakban 10-30 százalékkal több megrendelés érkezik a taxiszolgáltatókhoz az elmúlt évekhez hasonlóan, a taxi rendelésekor a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni – közölte Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Az ünnepi csend kincse

Az ünnepi csend viszont kiemel bennünket a mindennapok világából, szembesít önmagunkkal, már ha van fülünk hozzá; megtisztít minket.

17 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!