2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja

Címke: ukrajna

98 cikk 1/10 oldal

Törvényben rögzítették az orosz megszállást

Megszavazta a kijevi parlament tegnap a Donyec-medence szakadár ellenőrzés alatt álló részeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvényjavaslatot.

Ukrajna: tarol a gyilkos kór

A donbászi háborús konfliktussal hozható összefüggésbe az a szomorú statisztika, hogy Ukrajna más régióiban is növekedésnek indult a HIV-fertőzöttek száma.

Románia napirenden tartja az ukrán oktatási törvény kérdését

A konkrét megoldások azonosításáig Románia napirenden tartja a kétoldalú kapcsolatokban az ukrajnai oktatási törvény kérdését – jelentette ki Teodor Melescanu román külügyminiszter csütörtökön, miután az ukrajnai Csernyivciben találkozott Pavlo Klimkinnel, az ukrán diplomácia vezetőjével.

Ismét katonák haltak meg a Donyec-medencében, Ukrajnában

A téli ünnepek idejére életbe léptetett tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok a Donyec-medencében, az elmúlt napban három ukrán katona vesztette életét és négy sebesült meg a Moszkva által támogatott szakadárok támadásaiban – jelentette csütörtökön a kijevi hadműveleti parancsnokság.

Ukrajna csak az erőből ért

Az új ukrán oktatási törvény nyomán kirobbant vita továbbra sem csillapodik: Ukrajna nem hajlandó módosítani a súlyosan diszkriminatív jogszabály 7. cikkelyét.

98 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!