2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja

Címke: ukrajna

116 cikk 1/12 oldal

Az amerikai szenátus halált okozó fegyverek szállítását is engedélyezte Ukrajnának

Az amerikai szenátus jóváhagyta az Egyesült Államok 2018-as nemzetbiztonsági költségvetéséről szóló törvényjavaslatot, amely 500 millió dollár támogatást helyez kilátásba Ukrajnának védelmi célokra, valamint engedélyezi, hogy élet kioltására is alkalmas védelmi fegyvereket adjon az Egyesült Államok a kelet-európai országnak – közölte kedden Petro Porosenko ukrán elnök a Twitteren.

Ukrajna korlátozná a húsexportot a belföldi árak letörésére

Az ukrán kormány korlátozná a húsexportot, mert szerinte a túlzottan nagy kivitel vezetett a belföldi húsár jelentős emelkedéséhez – mondta el a Reuters hírügynökségnek egy név nélkül nyilatkozó kormányzati illetékes.

Meghosszabbították az orosz és oroszbarát személyek elleni uniós szankciókat

További hat hónappal meghosszabbította az Európai Unió azoknak a szankcióknak a hatályát, amelyeket Ukrajna területi épségének megsértése miatt rendeltek el orosz, valamint oroszbarát ukrán természetes vagy jogi személyekkel szemben – jelentette be csütörtökön a tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata.

Kijev óvatosan fogadja Putyin békefenntartó ajánlatát

Ukrajna csütörtökön üdvözölte Vlagyimir Putyin orosz elnök javaslatát arra vonatkozóan, hogy ENSZ békefenntartókat vezényeljenek a szakadárok kezén lévő kelet-ukrajnai területekre, de közölte, hogy orosz csapatok nem vehetnek részt a műveletben. Putyin hétfőn telefonon azt mondta Angela Merkel német kancellárnak, hogy a Donyec-medencében nem csak a két felet elválasztó vonalak mentén kellene felvonultatni békefenntartókat, de másutt is, ahol az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői tevékenykednek.

116 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!