2017. július 24., hétfő, Kinga, Kincső napja

Címke: tüntetés

59 cikk 1/6 oldal

A venezuelai ellenzék kétnapos sztrájkot szervez a jövő hétre

Kétnapos sztrájkot szervez a jövő hétre a venezuelai ellenzék, hogy más tiltakozásokkal együtt nyomást gyakoroljon Nicolás Maduro elnökre, megakadályozandó az alkotmányozó nemzetgyűlés általa július 30-ra tervezett megválasztását – közölték szombaton.

Harc Jeruzsálemben és Ciszjordániában

Legalább négy palesztin megsérült pénteken Jeruzsálem óvárosában, miután az izraeli rendőrség könnygázt és gumilövedékeket is bevetett a muszlim tüntetők több száz fősre duzzadt tömege ellen.

Halottai és sebesültjei is vannak a pénteki összecsapásoknak Izraelben

Kelet-Jeruzsálemben egy tizenhét éves palesztin fiatal és egy másik férfi meghalt a biztonsági kapuk miatt kialakult feszült helyzetben kitört összecsapásokban, sokan pedig megsebesültek, noha korábban a jeruzsálemi óvárosnál viszonylag békésen telt el a déli ima időszaka – jelentette az izraeli média pénteken.

Két világ harca dúl

Utolsó utáni támadásba lendült az ellenzék a chávezista rezsim ellen Venezuelában. Az ország teljesen kettészakadt.

Venezuelában megkezdődött az általános sztrájk

Kiürültek Venezuela-szerte az utcák csütörtökön a 2002 óta tartott első általános sztrájk kezdetekor, sok helyen úttorlaszokat állítottak fel a polgári engedetlenség jegyében. A megmozdulást szervező ellenzék Nicolás Maduro elnök távozását és előrehozott elnökválasztás megtartását követeli, és meg akarja akadályozni az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztását, mivel szerinte az alkotmányreform a diktatúra bebetonozását eredményezné.

Figyelni kellett Hamburgban, hogy a rendőrök élete ne kerüljön veszélybe

Németországban a lakosság csaknem háromnegyede elutasítja a Hamburgban történt hétvégi zavargásokat egy vasárnap ismertetett felmérés szerint. A szövetségi belügyminiszter kiállt a rendőrség mellett és hangsúlyozta, hogy a jogállam nem sérült, a külügyminiszter pedig az ügyek nemzetközi feltárását sürgeti.

59 cikk 1/6 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!