2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: tüntetés

44 cikk 1/5 oldal

Vérszegény diáktüntetés a Belvárosban

Információnk szerint azok a tanulók, akik nem mentek iskolába, semmilyen retorziót nem szenvednek, de hiányzásukat igazolniuk kell.

Fellázadtak a rabok Franciaország terroristákkal teli börtönében

Legalább százhúsz fogoly nem volt hajlandó visszatérni cellájába Franciaország legnagyobb börtönében, a Párizstól huszonnégy kilométerre található Fleury-Mérogis-ban. A hírhedt büntetés-végrehajtási intézetet az iszlám radikalizáció központjának tartják, ahol a csütörtöki összetűzés a börtönőrök demonstrálása miatt alakult ki.

Fiatalkorúakat is felhasznál az ellenzék

A diáktüntetések aktivistái eddig elutasították a szakmai egyeztetéseket, és csupán a rendzavarásokban, a minél nagyobb kormányellenes megmozdulások szervezésében voltak érdekeltek.

Folytatódtak a tüntetések Tunéziában

Pénteken is folytatódtak az árak, az adók és a munkanélküliség emelkedése miatt több napja zajló tiltakozások, csak a fővárosban, Tuniszban kétezren vonultak az utcákra. Halifa Sibani belügyi szóvivő szerint hétfő óta 773-ra emelkedett a zavargásokba torkollott tüntetéseken az őrizetbe vettek száma.

Régi csibészek

Borítékolható, hogy sok résztvevője lesz a Parlament elé szervezett jövő pénteki diáktüntetésnek. Már a demonstráció csibészes címe – Ne menj suliba! – garancia a nagy érdeklődésre.

Több száz embert ítéltek el Egyiptomban a 2013-as tüntetésekkel összefüggésben

A kairói büntetőbíróság 262 embert ítélt kedden három és huszonöt év közötti börtönbüntetésre a Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök 2013-as elmozdítását követően kirobbant tüntetéseken való részvétel és a tiltakozásokat kísérő erőszakcselekmények miatt – jelentette a MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség.

44 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!