2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Címke: tudomány

33 cikk 1/4 oldal

Egy nemrég felfedezett piramis sírkamráját tárták fel

Feltárták a sírkamráját annak a több mint 3600 éves piramisnak, amelynek maradványait április elején találták meg Kairótól délre, a dahsúri nekropoliszban – jelentette be szerdán az egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium.

Lovász László ismételt az MTA élén

Elégedettek lehettek a tagok az eddigi vezetéssel, hiszen lényegében ugyanaz az elnökség irányítja a következő három évben a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA), mint amelyik az elmúlt három évben vezette.

Átok vagy civilizációs örökség a rák?

Egyre több kutatási eredmény utal arra, hogy – bár számos környezeti tényező, például a dohányzás rákkeltő hatása megkérdőjelezhetetlen – a rák nem civilizációs átok, hanem hatszázmillió éves evolúciós örökség, amelyet egészen azóta hordozunk magunkkal, hogy egysejtű őseink a magányos lét feladása mellett döntöttek.

Frászt hozó kutatócsoport

A Lendület Trianon 100 munkába állásán csak az esik pánikba és hord össze hetet-havat, akinek nincs rendben a lelkiismerete…

Veszélyben a korallzátony

A tavalyi rendkívül súlyos helyzetet is felülmúlja az idei korallfehéredés, ami a szakértők szerint végzetes lehet az ausztrál Nagy-korallzátony északi és középső harmadára – derült ki a legfrissebb elemzésekből. A mostani fehéredés a koralltelep középső harmadában drámai, míg a tavalyi elsősorban az északi részre összpontosult.

33 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!