2017. október 20., péntek, Vendel napja

Címke: tudomány

36 cikk 1/4 oldal

Hiánypótló sporttudományi képzés indul Debrecenben

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen (DE) indul sportanalitikus szakirányú továbbképzés, amely a hazai sporttudományi képzési palettán meglévő űrt tölti be – közölte az egyetem sajtóirodája kedden az MTI-vel.

A farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák

A közös cél elérésért a farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák – állapították meg a Bécsi Állatorvosi Egyetem Ernstbrunnban lévő farkaskutató központjának tudósai.

Befagyasztott biomolekulák

Az idei kémiai Nobel-díjat Jacques Dubochet, Joachim Frank és Richard Henderson a krio-elektronmikroszkópia fejlesztéséért kapta, amely eljárás egyszerűsíti és javítja a biomolekulák képalkotását. A díjat odaítélő bizottság indoklása szerint ez a módszer a biokémia új korszakát hozza el, hiszen oldott állapotú molekulák szerkezetének atomi felbontású meghatározására ad lehetőséget.

Nobel-díj a napi ritmusért

A „napi biológiai órát” szabályozó molekuláris mechanizmus kutatásáért három amerikai tudós kapta az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.

Ki az áltudományokkal az egyetemekről!

A tudomány mára legyűrte az áltudományt. Egyetlen terület maradt, ahol még napjainkban is él és virul az áltudomány: az egészségügy.

Látványos programok Borsodban a Kutatók éjszakáján

A Miskolci Egyetem minden kara, de még az egyetemi könyvtár, az Idegennyelvi Oktatási Központ és a Konfuciusz Intézet is érdekességekkel készül a Kutatók éjszakájára, miként több más cég, intézmény is.

Interaktív kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Palkovics László államtitkár a megnyitón hangsúlyozta: a Tudományok Fővárosa 2017 elnevezésű rendezvény célja a természettudományos pálya népszerűsítése a fiatalok között.

36 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!