2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: tudomány

33 cikk 1/4 oldal

Veszélyben a korallzátony

A tavalyi rendkívül súlyos helyzetet is felülmúlja az idei korallfehéredés, ami a szakértők szerint végzetes lehet az ausztrál Nagy-korallzátony északi és középső harmadára – derült ki a legfrissebb elemzésekből. A mostani fehéredés a koralltelep középső harmadában drámai, míg a tavalyi elsősorban az északi részre összpontosult.

450 ezer éve kezdődött a földtörténeti Brexit

Földtörténeti szempontból Nagy-Britannia csaknem félmillió éve elszakadt Európa többi részétől: a 450 ezer éve, a Doveri-szoros megnyílásával kezdődött kétlépcsős folyamatot egy nemzetközi kutatócsoport mutatta be a Nature Communications című tudományos lapban.

Magyar kutatás segít a háziállat-tartóknak

A keverék kutyák kevésbé kiegyensúlyozottak, de jobban képezhetőbbek, mint fajtiszta társaik a németországi kutyatulajdonosok szerint – derült ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszéke és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóinak felméréséből, amelynek eredményei a PloS One tudományos folyóiratban jelentek meg.

Érintetlen római szarkofágot találtak Környén

Környe határában szántás közben egy még érintetlen szarkofágot találtak, mely egy 1700 évvel ezelőtt élt nő sírja volt – mondta el a tatai Kuny Domokos Múzeum régész főmuzeológusa hétfőn az MTI-nek.

33 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!