2017. március 25., szombat, Irén, Írisz napja

Címke: tudomány

27 cikk 1/3 oldal

Magyar csillagász kapott UNESCO-elismerést

Kóspál Ágnes csillagász, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának munkatársa csütörtök este átvette Párizsban az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díja fiatal tehetségeknek szóló elismerését.

Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat

Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat a Magyar Tudományos Akadémia (MTA)dísztermében, az elismerést újabb hét kiemelkedő személyiségnek és intézménynek adományozzák.

A bioüzemanyagokkal kapcsolatos tanulmányt készített a NASA

A bioüzemanyagok használata 50-70 százalékkal csökkenti a repülőgépek koromkibocsátást – mutatta ki az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakembereinek német és kanadai kutatókkal közös végzett tanulmánya, amelyet a Nature című tudományos folyóiratban mutattak be.

A Széchenyi-díj kitüntetettjei 2017.

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából átadta a Széchenyi-díjakat, a legrangosabb magyar tudományos elismerést.

Csaknem fél évszázada jelent meg a leukémia

A leukémia legkorábban 45 millió évvel ezelőtt a denevérekben jelenhetett meg – állapította meg egy új brit tanulmány kövületminták elemzése nyomán.

Kuruzslók, sarlatánok kíméljenek!

Idehaza a Gazdasági Versenyhivatal a legaktívabb a csalók lefülelésében, de hatásköre csupán arra terjed ki, hogy a delikvens cég a megfelelő módon promotálja-e termékét.

27 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!