2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja

Címke: tudomány

25 cikk 1/3 oldal

Meghalt Császár Ákos matematikus

Életének 94. évében meghalt Császár Ákos matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja csütörtökön – közölte az akadémia pénteken az MTI-vel.

Hogyan mozgott a radioaktív felhő?

Szeretnék feltárni a tényeket a szeptember végén és október elején a légkörbe került radioaktív szennyezéssel kapcsolatban.

Fejlesztik a rákóczibányai földtani gyűjteményt

Megkezdődött a Geocore Magminta, Gyűjteményi és Laboratóriumi Földtani Tudásközpont létrehozása, a Nógrád megyei Rákóczibányán létrejövő fejlesztés 650 millió forint támogatás felhasználásával 2020-ban fejeződhet be.

Új korba lépett a csillagászat

A hetvenes évektől kezdve egyre pontosabb műszereket építettek a kutatók, és a kétezres évekre üzembe állították a két LIGO obszervatóriumot.

Hiánypótló sporttudományi képzés indul Debrecenben

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen (DE) indul sportanalitikus szakirányú továbbképzés, amely a hazai sporttudományi képzési palettán meglévő űrt tölti be – közölte az egyetem sajtóirodája kedden az MTI-vel.

A farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák

A közös cél elérésért a farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák – állapították meg a Bécsi Állatorvosi Egyetem Ernstbrunnban lévő farkaskutató központjának tudósai.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!