2017. november 21., kedd, Olivér napja

Címke: történelem

81 cikk 1/9 oldal

Hullarablók, maffiózók

Itt álljunk meg egy szóra. Ha már maffia, maffiózó stb., akkor bizony ő maga az etalon. Soros György egy maffiózó. Egy bűnöző. Annak is indult.

A becsempészett forradalmár

Lenin esetében volt szó illegalitásról, zseniális szervezésről, teóriákról, csak a valóságról nem volt szabad beszélni soha.

Az első magyar trubadúr

A történelmi regényírás egyik jeles képviselőjét, Gáspár Ferencet nemcsak középkori ciklusáról, hanem könyvkiadói minőségében egy friss monográfiasorozatról is kérdeztük.

Bucsella József tanítása

Gyurcsány célja nyilván nem más, mint hogy a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként uralja a 2018 utáni parlamenti csatákat.

Az Árpád-kor örökségét mutatja be egy 2020-ban nyíló kiállítás

A Szent István halálának 1000. évfordulója alkalmából szerveződő jubileumi megemlékezés-sorozat nyitányaként rendez nagyszabású kiállítást Királyok és szentek. Az Árpádok kora címmel a Magyar Nemzeti Múzeum és Székesfehérvár önkormányzata.

Szobrot emeltek Mindszenty József tiszteletére

Semjén Zsolt kijelentette, a bíboros iránytű volt a diktatúrák idején: kimondta, hogy mind a nemzetiszocializmus, mind a szocializmus ellentétes a természet rendjével.

Politikai pótcselekvők

Az MSZP-ből kivált szekta a Demokratikus Koalíció nevet vette fel, holott nem volt közöttük sem igazi demokrata, sem koalícióra nem léptek senkivel.

81 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!