2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: törökország

191 cikk 1/20 oldal

Összehangolt orosz-török légi csapás az IÁ ellen

Első alkalommal hajt végre az orosz és török légierő összehangolt csapást az Iszlám Állam észak-szíriai állásai ellen a terrorszervezet uralta Báb városától délre – közölte Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője szerdán Moszkvában.

Uniós hírszerzési jelentés: nem Gülen akart puccsolni

A török kormány állításaival ellentétben nem az amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok állt a tavaly júliusi törökországi puccskísérlet mögött, a tisztogatásokat pedig már jóval a történtek előtt eltervezte az ankarai vezetés – áll az Európai Unió hírszerzési elemző központjának (INTCEN) jelentésében, amely szerdán kiszivárgott a sajtóban.

Profi volt az isztambuli merénylő

Valószínűleg több korábbi akcióban is részt vehetett Abdulgadir Masharipov, aki szilveszter éjjelén 39 embert mészárolt le a Isztambul egyik bárjában – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerda este az M1 aktuális csatornán.

A szíriai lázadók részt vesznek az asztanai béketárgyalásokon

A szíriai lázadók bejelentették, részt vesznek az Oroszország és Törökország által is támogatott asztanai béketárgyalásokon, hogy nyomást gyakoroljanak annak a tűzszüneti megállapodásnak a betartatása érdekében, amely már december 30-án életbe lépett, de szerintük a szíriai kormányerők rendszeresen megsértik.

Őrizetbe vették a török hadsereg kilenc tisztjét Észak-Cipruson

Őrizetbe vették a török hadsereg kilenc tisztjét Ciprus északi részén azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokkal – jelentette vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva.

191 cikk 1/20 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!