2017. június 24., szombat, Iván napja

Címke: törökország

130 cikk 1/13 oldal

EU-török egyezmény: eddig több mint 1200 bevándorlót toloncoltak ki

Görögország a Frontex európai határ- és partvédelmi ügynökséggel együttműködve az EU-török menekültügyi egyezmény 2016 áprilisában történt hatálybalépése óta összesen 1229 illegális bevándorlót toloncolt vissza Törökországba az égei-tengeri szigetekről – közölte csütörtökön a görög rendőrség Athénban.

Kivonják a német katonákat a törökországi Incirlik támaszpontról

Több mint 80 százalékos többséggel határozatot hozott a német szövetségi parlament (Bundestag) szerdán arról, hogy kivonják az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban tevékenykedő német alakulatot a törökországi Incirlik légi támaszpontról.

Vizsgálat alá vonnak osztrák-török kettős állampolgárokat

Kettős osztrák-török állampolgárságú személyek adatainak vizsgálatába kezd Karintia, miután kedden az osztrák belügyminisztérium a tartomány rendelkezésére bocsátotta a török választáson résztvevők karintiai listáját.

Erdogan: Katar elszigetelése embertelen

Katar elszigetelése embertelen, súlyos hiba és ellentmond a muzulmán értékeknek – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő kedden Ankarában a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén. Erdogan a végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás után, május 21-én lett ismét az AKP elnöke.

130 cikk 1/13 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!