2017. május 22., hétfő, Júlia, Rita napja

Címke: törökország

179 cikk 1/18 oldal

U17-es Eb – A spanyoloké az aranyérem

Spanyolország nyerte meg a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a pénteki döntőben tizenegyes-párbajban legyőzte Angliát.

Erdogan: ha a szíriai kurdok megtámadják Törökországot, Ankara válaszolni fog

Ha a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíria kurd milícia vagy annak politikai szárnya, a Demokratikus Egység Pártja (PYD) bármilyen módon megtámadja Törökországot, Ankara anélkül, hogy bárkit is megkérdezne, válaszolni fog – írta a Sabah török kormányközeli napilap csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnöknek a washingtoni török nagykövetségen tett nyilatkozatára hivatkozva.

Törökországban tárgyalt az agrárkapcsolatok bővítéséről az államtitkár

Az agrár-külkereskedelemről, az élelmiszer-gazdasági termékkivitelről és piacszerzésről, valamint a szarvasmarha ágazati együttműködéssel kapcsolatos kérdésekről is tárgyalt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára török partnerével Isztambulban – tájékoztatta az agrártárca szerdán az MTI-t.

Török ultimátum Berlinnek

A törökök újból megakadályozták egy német parlamenti delegáció látogatását. Angela Merkel bejelentette, hogy Törökországból Jordániába költözhet a német kontingens.

Erdogan Washingtonba megy

Donald Trump amerikai elnök kedden Recep Tayyip Erdogan török államfőt fogadja a Fehér Házban, ez lesz az első személyes találkozásuk. A várakozások szerint azonban várhatóan sem a szíriai kurdok felfegyverzésének ügyében, sem pedig az amerikai száműzetésben élő török hitszónok, Fethullah Gülen kiadatását illetően nem jutnak egyezségre.

179 cikk 1/18 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!