2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: törökország

173 cikk 1/18 oldal

A török államfő jelentkezni fog a kormánypártba

Az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazás végleges eredményének kihirdetése után Recep Tayyip Erdogan török államfő jelentkezni fog a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjába (AKP) – jelentette be Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő hétfőn az államfő ankarai palotájában tartott sajtótájékoztatóján.

Erdogan május közepén találkozik Trumppal

Recep Tayyip Erdogan török elnök május közepén találkozik Donald Trump amerikai elnökkel az Egyesült Államokban – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a török államfő televíziós nyilatkozatára hivatkozva.

A török kormányfő óvatosságra intett a referendumot követően

Az elnöki rendszer törökországi bevezetéséről tartott vasárnapi népszavazás eredménye üzenet a nemzettől minden politikai pártnak, köztük a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP), hogy óvatosabbnak kell lennie bizonyos ügyekben – mondta Binali Yildirim miniszterelnök szerdán Ankarában újságíróknak.

Cseh miniszterelnök: Törökország eltávolodott az Európai Uniótól

Törökország a népszavazás eredményével, amelyben a szavazók jóváhagyták az elnöki rendszer bevezetését, eltávolodott az Európai Uniótól, és meggyöngítette a szekuláris államot – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden Prágában.

173 cikk 1/18 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!