2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Címke: törökország

78 cikk 1/8 oldal

Pokolgép végzett két török katonával Észak-Irakban

A szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezet pokolgépe két török katonával végzett hétfőn késő este az észak-iraki Záb térségében – közölte a török haderő kedden.

A kurd népszavazás után

A muzulmán Eritrea kiválhatott a keresztény Etiópiából, Dél-Szudán is a muzulmán Szudánból, de a magyar székelyek nem szavazhatnak az autonómiáról.

Törökország lezárta légterét az észak-iraki kurd autonóm régió előtt

Törökország hétfőn lezárta légterét az észak-iraki kurd autonóm régióba tartó és az onnan induló repülőgépek előtt, válaszul a térség függetlenné válását támogató szeptember 25-ei népszavazásra – jelentette be a kormányszóvivő Ankarában a minisztertanács ülését követő sajtótájékoztatón.

Az USA és Törökország közösen keres megoldást a diplomáciai viszályra

Ankara és Washington megállapodott, hogy közösen keresnek megoldást arra a diplomáciai viszályra, amely az isztambuli amerikai főkonzulátus két állítólagos munkatársa ellen indult nyomozás miatt alakult ki – jelentette be Bekir Bozdag török kormányszóvivő csütörtökön a Habertürk török hírtelevíziónak adott interjújában.

Dánia nem adja ki Törökországnak a feltételezett terroristát

Dánia nem adja ki Törökországnak a január elsején egy isztambuli éjszakai klubban elkövetett, 39 ember életét kioltó terrortámadás egyik állítólagos közreműködőjét – közölte szerdán a TASZSZ orosz hírügynökség a Ritzau dán hírügynökségre hivatkozva.

78 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!