2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: törökország

177 cikk 1/18 oldal

Erdogan: nyomást gyakorolnak Bulgáriában a helyi törökségre

Erősödött a feszültség csütörtökön Törökország és Bulgária között azt követően, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő Ankarában a Balkánon élő törökök előtt tartott beszédében nyomásgyakorlással vádolta a szófiai hatóságokat tekintettel az előrehozott bolgár parlamenti választásokra.

Menekültügyi zsilipbiznisz

A zsilipbiznisszel Európa egyáltalán nem járna jól, hiszen az eredményesség kudarcra van ítélve, ennyi pénzből pedig akár a határvédelmet is kialakíthatná.

A török kormánytisztviselők nem tartanak kampánygyűlést Európában

A török kormánytisztviselők családlátogatások keretében találkoznak az Európában élő törökökkel, nagy kampánygyűlést nem szerveznek az elnöki rendszer bevezetése mellett, amelyről április 16-án népszavazást tartanak Törökországban – mondta Numan Kurtulmus török kormányszóvivő szerdán az Anadolu török állami hírügynökségnek.

Erdogan: Törökország a voksolás után átgondolja uniós kapcsolatait

Törökország az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás után átgondolja az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatait, és meghozza a szükséges döntést – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Ankarában, egy erdőgazdálkodási rendezvényen. A török kormánypárt – Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) – egyik szóvivője pedig azt közölte, hogy török politikusok nem tartanak több kampányrendezvényt Németországban a népszavazással összefüggésben.

Merkel fenntartja Németországnak a jogot a török kampányrendezvények betiltására

A német kancellár hétfőn ismét felszólította a török politikusokat, hogy hagyjanak fel a „náci praktikák” emlegetésével, és leszögezte, hogy a berlini kormány a jövőben is betilthatja a Németországban tervezett török kampányrendezvényeket, ha a politikusok nem alkalmazkodnak a német törvényekhez.

177 cikk 1/18 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!