2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: theresa may

34 cikk 1/4 oldal

Theresa May 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlására készül

Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket – írta bennfentes forrásokra hivatkozva a szerdai Financial Times.

Brexit- egy héttel elhalasztják a kiválási tárgyalások következő fordulóját

Egy héttel elhalasztják az Egyesült Királyság európai uniós kilépésének feltételeiről szóló tárgyalások következő fordulóját, tekintettel arra, hogy Theresa May brit kormányfő állítólag jövő héten fontos bejelentésre készül – közölték kedden brüsszeli diplomáciai források.

Brexit: a nagy blöff

Aligha van kész terve Theresa Maynek a brexit levezénylésére, Brüsszeltől pedig nem várható békés szétválás, ha a szigetország másodrendű polgárokat csinál az EU-s bevándorlókból.

Magyar szó

Angela Merkel nem fogja beismerni, hogy stratégiai hibát követett el, amikor meghívta a világot élni Németországba, az ideológia, vallás, történelem és kultúra nélküli államba.

A brit kormányfő sem ért egyet azzal, hogy négy évre elnémul a Big Ben

A brit kormányfő sem ért egyet azzal, hogy felújítás miatt négy évre elnémul a londoni parlament toronyórájának világhírű harangja, a Big Ben. Theresa May szerdán helytelennek nevezte az erről szóló terveket, törvényhozási tisztségviselők pedig közölték, ősszel, amikor újra összeül a parlament, napirendre kerül a kérdés.A brit kormányfő sem ért egyet azzal, hogy négy évre elnémul a Big Ben

Theresa May javaslatot tehet az íreknek

A brit kormányfő arra készül, hogy saját „schengeni övezet” létrehozását javasolja Írországnak a Brexit után – tudta meg a The Sunday Telegraph című lap.

34 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!