2017. november 19., vasárnap, Erzsébet napja

Címke: theresa may

37 cikk 1/4 oldal

Közvetlen brit irányítás alá vonhatják Belfastot

A brit törvényhozás alsóháza után várhatóan a lordok háza is zöld jelzést ad a London által kidolgozott északír költségvetésnek – adta hírül a Finan­cial Times című lap.

Európa retteg az orosz befolyástól

Theresa May szerint Oroszország tevékenysége a nemzetközi rendet veszélyezteti, hamis hírekkel próbálva ellentéteket szítani a nyugati országok közöt.

Theresa May szerint Oroszország a nemzetközi rendet fenyegeti

A brit miniszterelnök szerint Oroszország tevékenysége a nemzetközi rendet fenyegeti. Theresa May, aki a londoni City polgármestere, a Lord Mayor hagyományos éves bankettjén mondott beszédet hétfő este, minden eddiginél élesebb hangnemben bírálta Moszkva politikáját.

Heteken belül eldől a brexit sorsa

Bár több mint ötszáz nap telt el a brit EU-tagságról szóló tavalyi népszavazás óta, a kilépési tárgyalások továbbra sem haladnak kellő hatékonysággal.

Politikai akadálypályán Theresa May

A bel- és külpolitikai porondon egy­aránt rájár a rúd Theresa Mayre: a brit miniszterelnök egy hét alatt két miniszterét vesztette el, miközben Brüsszel arra figyelmezteti: drámai fordulat jöhet a brexittárgyalásokon.

Olaszországot kell segíteni határai védelmében

Az Afrikából érkező migránsokkal kapcsolatban Orbán Viktor felvetette egy, a Törökországnak korábban létrehozotthoz hasonló pénzügyi alap felállítását.

Theresa May: ambiciózus tervekre van szükség a Brexit-tárgyalások felgyorsításához

Ambiciózus terveket kell kidolgozni az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozóján ahhoz, hogy sikerüljön előrelépni az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnéséről szóló tárgyalásokon – mondta a brit miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, röviddel az EU-csúcs kezdete előtt.

Béna kacsák uniós csúcsa

Különös európai uniós csúcs kezdődik csütörtökön Brüsszelben, ahol éppen a legfontosabb tagállam vezetője, Angela Merkel van kényes helyzetben.

37 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!