2017. szeptember 22., péntek, Móric napja

Címke: Tesco

65 cikk 1/7 oldal

A VOSZ szerint leépítés lehet a bérfejlesztés ára

A fogyasztói árak emelésével, a beszállítói tarifák letörésével, üzletbezárásokkal, gyengébb színvonalú kiszolgálással reagálnának a multik arra, ha a munkavállalók több bért követelnek.

Veszélyben a karácsonyi szezon

A Tesco-sztrájk után a munkavállalók már más láncoktól is azt jelzik, hogy beavatkozás nélkül a forgalom rohamos növekedése mellett rövidesen beomolhat a rendszer.

Tesco: félúton a megegyezés felé?

A hétvégi sztrájkot követő tárgyaláson a korábbiakkal ellentétben immár a szakszervezetek egyetlen követelését sem utasította el a vállalat.

Tesco-sztrájk: ismeretlen terep a feleknek

Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a hétvégi sztrájk során a felek betartották a rájuk vonatkozó együttműködési kötelezettséget.

Nagy a tét: sztrájkhullám vagy megegyezés

Minden korábbinál nagyobb figyelem irányul ma a kiskereskedelemben legnagyobb foglalkoztatónak számító Tesco áruházláncra, illetve a munkavállalóit képviselő szakszervezetekre.

Valamit valamiért

A mostani jobboldali és a korábbi balliberális kormányok közötti különbség, hogy ezt a hatalmat bizony egyáltalán nem rángatják pórázon a globális nagyvállalatok, bármennyire is szeretnék.

Szakszervezet: készek újabb munkabeszüntetésre a munkavállalók

A Tesco dolgozói elszántak, kitartanak a követelések mellett, akár további sztrájkot is hajlandók folytatni – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap, a szombat éjfélkor befejeződött munkabeszüntetést értékelve.

Hétfőn újabb sztrájkot hirdethetnek

Amennyiben nem sikerül egyezségre jutni a feleknek, ősszel akár elhúzódó sztrájkhullámra is számíthatnak a multilánc áruházaiban a vásárlók.

65 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!