2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja

Címke: terror

61 cikk 1/7 oldal

Stockholmi gázolás – Ötre emelkedett a halálos áldozatok száma

Belehalt sérüléseibe az április eleji stockholmi gázolásos merénylet egyik sebesültje, egy 60 év körüli asszony, így ötre emelkedett az április eleji terrortámadás halottainak száma – közölte pénteken a stockholmi rendőrség.

Őrizetbe vettek két férfit Spanyolországban

Őrizetbe vettek Spanyolországban két, feltételezhetően iszlamista férfit, akik a tavaly márciusi brüsszeli merényletek idején a belga fővárosban, ráadásul az egyik támadás célpontjánál voltak – adta hírül csütörtökön spanyol bírósági forrás.

Négy embert előállítottak a francia terrorelhárítók

Terrorelhárítási akciót hajtott végre szerda reggel a francia titkosszolgálat a Párizshoz közeli Trappes településen, ahol négy embert előállítottak – erősítették meg rendőrségi források a Le Parisien című napilap értesülését.

Nemzeti gyászszertartáson búcsúztatták a Párizsban múlt héten lelőtt rendőr

Francois Hollande francia államfő nemzeti gyászszertartáson búcsúzott kedden Párizsban attól a rendőrtől, aki a múlt héten a Champs-Elysées sugárúton végrehajtott merényletben vesztette az életet. Búcsúbeszédében a leköszönő köztársasági elnök azt kérte utódjelöltjeitől, hogy minden szükséges eszközt adjanak meg a jövőben a rendőri erőknek a franciák biztonságának szavatolására.

Az orosz médiában megnevezték a merénylet feltételezett megrendelőjét

Egy Szíriában harcoló kirgizisztáni ujgur dzsihadista parancsnok, Abu Szalah al-Uzbeki (valódi nevén Szirozsiddin Muhtarov) volt a szentpétervári metróban április 3-án elkövetett öngyilkos merénylet megrendelője – írta a kirgiz nemzetbiztonsági állami hivatalra hivatkozva a kedden a Gazeta.ru orosz hírportál.

61 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!