2017. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: terror

71 cikk 1/8 oldal

A terror lassan megszokottá válik Európában

Újra lecsapott a terror Európában. Talán már meg sem lepődünk a hasonló szalagcímeket olvasva, hiszen az öreg kontinens az utóbbi években számos öngyilkos merényletet szenvedett el.

Terrotámadás a londoni Parlamentnél

A Scotland Yard tájékoztatása szerint öten meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerda délután elkövetett merényletben.

London szólít

2017-ben, Európa nyugati felén így élünk, így él Brüsszel, Párizs, Nizza, Berlin, és így él London, a nagy testvér, ahol bármikor lecsaphat a halál.

Belgiumban nem változik a terrorkészültség szintje

Nincs közvetlen hatással a belgiumi biztonsági helyzetre a szerda délutáni londoni merénylet, ezért nem emelik meg a terrorkészültség szintjét az országban – közölte a belga belügyi válságközpont.

Támadás készült a szaúdi királyi család tagjai ellen

A szaúdi uralkodóház tagjai ellen támadásra készülő szélsőségeseket vett őrizetbe a malajziai rendőrség az uralkodó februári Kuala Lumpur-i látogatása előtt – közölték kedden a malajziai hatóságok.

Mag és háló

Az Iszlám Állam zászlóbontása és gyors sikerei meglepetésként érték a nyugati közvéleményt. A jelenség hátterében álló okok azonban évek óta ismertek szakértői berkekben.

71 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!