2017. június 24., szombat, Iván napja

Címke: termelés

13 cikk 1/2 oldal

Szaktárca: az ipari termelési adatot a dinamikus növekedés befolyásolta

Az ipari termelés adatát az előző hónapok dinamikus növekedése befolyásolta, és az, hogy három munkanappal kevesebb volt áprilisban az előző év azonos időszakához képest – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Havi tízezreket hozhat a háztáji

Egyre kevesebben választják a keresetkiegészítésnek ezt a módját. Tavaly négyszázezer egyéni gazdaság működött idehaza.

Megduplázná a gombafogyasztást a kamara

A hazai vásárlók a termelés növekedése ellenére sem tesznek sokszor a kosarukba gombát, az egy személyre eső fogyasztás alig éri el a másfél kilogrammot.

Megtalálhatja a kiskaput a GMO-lobbi

Új technológiák alkalmazásával kerül­hetik ki a nagyvállalatok a génmódosított szervezetekre vonatkozó szigorú szabályokat.

Elverte a jég a hazai búzatáblákat

Még a tavalyi gabona jó része sem kelt el: az export január–februárban ugyan jelentősen megnőtt, de még így is jókora mennyiség vár eladásra.

Csaknem 190 millió forintért fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban, a beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd – közölte az üzemeltető Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

Szerződéses meggykereskedelem

Ma a szabadpiaci folyamatok miatt óriási kilengésekkel mozognak az árak. Ezzel sem a feldolgozók, sem a termelők nem járnak jól.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!