2017. február 21., kedd, Eleonóra napja

Címke: termelés

15 cikk 1/2 oldal

Kevesebb a malac és a tyúk

Egyedül a szarvasmarha-ágazat zárt jó évet tavaly, már ami az állomány növekedését illeti. A burgonya ára 20 százalékkal csökkent.

Növekedett a kínai feldolgozóipar termelése januárban

Lassuló és a vártnál kisebb ütemben növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye januárban: a termelés és a megrendelésállomány is gyengébb ütemben bővült, miközben csökkent a foglalkoztatottak száma, és erősek maradtak az inflációs nyomások – ez derült ki az ágazat teljesítményét tükröző beszerzésimenedzser-indexből, amelyeket pénteken hoztak nyilvánosságra.

Emelkedtek az ipari termelői árak

Tavaly decemberben az ipari termelői árak – tizenhat havi csökkenés után először – emelkedtek, átlagosan 0,5 százalékkal. A belföldi értékesítési árak átlagosan 1,2, az exportárak 0,2 százalékkal nőttek – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

FM: változások a zöldítési és a termeléshez kötött támogatásokban

Változások lesznek az idén a zöldítési és termeléshez kötött támogatásokban az egységes kérelem benyújtásánál – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárközgazdasági főosztályvezetője csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián, az AGROmashEXPO szakkiállításon.

Fazekas: erősödik a magyar mezőgazdaság

A teljesítmény elismerését az is mutatja, hogy az idén a berlini Zöld Héten (Grüne Woche) Magyarország lesz az esemény partnerországa, díszvendége.

Olcsóbban kerülnek piacra a termények

A KSH adatai szerint az előző év azonos időszakához képest 5,5 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!