2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: termelés

10 cikk 1/1 oldal

Több jószágot tereltek vágóhídra

A statisztika szerint tavaly 108 ezer szarvasmarhára, 4,6 millió sertésre és 210 millió baromfifélére sújtott le a hentesbárd.

Kevesebb a malac és a tyúk

Egyedül a szarvasmarha-ágazat zárt jó évet tavaly, már ami az állomány növekedését illeti. A burgonya ára 20 százalékkal csökkent.

Növekedett a kínai feldolgozóipar termelése januárban

Lassuló és a vártnál kisebb ütemben növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye januárban: a termelés és a megrendelésállomány is gyengébb ütemben bővült, miközben csökkent a foglalkoztatottak száma, és erősek maradtak az inflációs nyomások – ez derült ki az ágazat teljesítményét tükröző beszerzésimenedzser-indexből, amelyeket pénteken hoztak nyilvánosságra.

Emelkedtek az ipari termelői árak

Tavaly decemberben az ipari termelői árak – tizenhat havi csökkenés után először – emelkedtek, átlagosan 0,5 százalékkal. A belföldi értékesítési árak átlagosan 1,2, az exportárak 0,2 százalékkal nőttek – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

FM: változások a zöldítési és a termeléshez kötött támogatásokban

Változások lesznek az idén a zöldítési és termeléshez kötött támogatásokban az egységes kérelem benyújtásánál – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárközgazdasági főosztályvezetője csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián, az AGROmashEXPO szakkiállításon.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!