2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: termelés

17 cikk 1/2 oldal

Fejlesztés viheti előre a diópiacot

Egy átlagos évben 5-6000 tonna dió terem az országban. Mivel a termelés jóval meghaladja a belföldi igényeket, a hazai áru mintegy kétharmada külföldre kerül.

Árcsökkenést hozhat az uniós cukortúltermelés

Cukorárcsökkenést hozhat az Európai Unión belüli túltermelés – írta csütörtöki számában a Világgazdaság, a lapnak Kelemen István, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének főtitkára nyilatkozott a témában.

Drágábban vehetünk halat

Néhány tíz forinttal drágább lesz karácsony környékén a hal, mint egy éve. Bár a jövőre esedékes áfacsökkentést követően vélhetően csökken a hal ára.

Jót tett az áfa csökkentése a pulykahúsnak

Az általános forgalmi adó január elsején bevezetett csökkentése jótékonyan hatott a belső keresletre, a madárinfluenza azonban alaposan visszavetette a fejlődést.

ENSZ: rekordmagas az idei afganisztáni ópiumtermelés

Rekordmagas az idei ópiumtermelés Afganisztánban, köszönhetően a művelés alá vett földek kiterjesztésének, ami 87 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest – közölte a világszervezet szerdán.

Megpihenhetnek a gazdák, vége a betakarításnak

A rekordtermés a kukorica esetében elmaradt, az aszályos időjárás miatt a tavalyinál mintegy kétmillió tonnával kevesebb, 6,7 millió tonna kukorica kerülhetett le a földekről.

KSH: 23,8 százalékkal emelkedett az építőipari termelés szeptemberben

Az építőipari termelés volumene 23,8 százalékkal meghaladta szeptemberben az egy évvel korábbi, alacsony bázist, mindkét építményfőcsoport termelése nőtt, az épületek építéséé 22,9, az egyéb építményeké 25,4 százalékkal – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Maradhat idén a bővülés

Az Eurostat adatai szerint a magyar ipar emelkedése meghaladja az európai átlagos növekedés mértékét és jó esély van a további erősödésre.

Több évtizedes mélyponton a világ bortermelése

A nyugat-európai termőterületeket sújtó rossz időjárás miatt az idén várhatóan 8 százalékkal, több évtizedes mélypontra zuhan a világ bortermelése – áll a nemzetközi szőlészeti és borszervezet (OIV) kedden közzétett felmérésében.

17 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!