2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: tengeralattjáró

10 cikk 1/1 oldal

Megtalálták az ausztrál tengeralattjáró roncsait

Megtalálták a több mint száz éve, az első világháború idején Pápua Új-Guinea közelében eltűnt ausztrál tengeralattjáró roncsait – közölte a BBC News.

Mélyben

A San Juan november 13-án kezdődött 35 napos ellenőrző útja során felkereste Ushuaia városát, ahonnan a Mar del Plata-i tengerészeti támaszpontra kellett volna visszaérkeznie.

Technikai hiba okozhatta az eltűnt argentin tengeralattjáró balesetét

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint valószínűbb, hogy technikai meghibásodás okozta az eltűnt argentin tengeralattjáró balesetét. Kaiser Ferenc, az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta: a hajótest összeroppanhatott és a tengerészek vélhetően azonnal életüket vesztették a balesetben.

Robbanás történhetett az argentín tengeralattjáró eltűnésének térségében

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt egy hete abban térségben, ahol három órával utolsó bejelentkezését követően eltűnt a San Juan argentin tengeralattjáró, Enrique Balbi szóvivő csütörtök este ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy „semmit sem lehet kizárni”, mivel nem tudni pontosan, hol van a tengeralattjáró.

Kritikus időszak kezdődik az eltűnt argentin tengeralattjáró legénysége számára

Kritikus időszak kezdődik a hat napja eltűnt argentin tengeralattjáró legénysége számára, mert ha a vízi jármű lesüllyedt az Atlanti-óceán fenekére, és nem tud a felszínre emelkedni, akkor csak hét napra elég a 44 ember oxigéntartaléka – közölte kedd este az argentin haditengerészet szóvivője.

Jeleket küldhetett az eltűnt tengeralattjáró

Hét ismeretlen eredetű műholdas hívást fogott be az argentin védelmi minisztérium szombaton, a dél-amerikai ország haditengerészete pedig abban bízik, hogy a jeleket a múlt szerdán eltűnt, San Juan nevű tengeralattjáró küldte.

Phenjan ballisztikusrakéta-kilövő tengeralattjárót építhet

Elképzelhető, hogy Észak-Korea ballisztikus rakéták kilövésére képes tengeralattjárót épít – jelentette az országban zajló eseményeket figyelő egyik szervezet, a washingtoni székhelyű 38 North csütörtökön.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!