2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: templom

14 cikk 1/2 oldal

Megmentik a romos szútori templom műemlékharangjait

Ünnepi istentisztelettel és jelképes utolsó harangozással búcsúztatták vasárnap a felvidéki Szútoron (Sútor) a helyi református templom két műemlékharangját, amelyek a felújítás után a magyar kormány támogatásával feltárt középkori pálos monostorban lelnek új otthonra Gombaszögön.

Keresztény templomot romboltak le Kínában

A több mint ötvenezer hívő imahelyéül szolgáló templom már kezdettől fogva szúrta a hatalom szemét, bár papíron vallásszabadság van Kínában.

Templomrombolás másképp

Ahol összeér a kommunizmus, az ateizmus és a szélsőséges liberalizmus.

Szentestén harminc unokával

Bár mára az összes gyerekünk kirepült, szentestére a mai napig szinte mindenki hazatér. Az unokákkal és a dédunokákkal együtt akár hatvanheten is együtt ünnepelhetjük a karácsonyt.

A Jézuska hozta

A hangoskodók lassan elcsendesednek, a kovácsoltvas kerítés előtt gyülekeznek. A felnőttek megfognak néhány csomaggal teli kartondobozt és a kapu elé viszik.

Balog Zoltán: Magyarország abban a helyzetben van, hogy segíteni tud

Magyarország végre gazdaságilag és emberileg is abban a helyzetben van, hogy segíteni tud – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombat este telefonon Tolentinóból az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy az olaszországi városban felavatták a Magyarország segítségével helyreállított templomot.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!