2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: tárgyalás

46 cikk 1/5 oldal

Védői perbeszédek a Sziebert-ügyben

Ügyészi és védői perbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Ítélőtáblán a Sziebert György és társai ellen indított büntetőper.

Franciaország is párbeszédre kéri a török vezetést az ellenzékkel

Németország után Franciaország is arra kérte a török vezetést, hogy kezdeményezzen párbeszédedet a török társadalmat alkotó valamennyi politikai erővel, miután úgy ítéli meg, hogy az elnöki rendszer bevezetését előirányzó alkotmánymódosításról tartott népszavazás szoros eredménye a tervezett reformokkal szembeni megosztottságot tükrözi.

Orbán Viktor megnevezte a főtárgyalót

A nemzetközi egyetemekkel kapcsolatos tárgyalások lefolytatására a miniszterelnök Altusz Kristófot, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát kérte fel.

Muszlim országokkal egyeztettek a G7-országok külügyminiszterei

Katonai helyett politikai megoldást szorgalmaztak a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7 csoport, valamint a közel-keleti térség országainak külügyminiszterei hétfőn, hangsúlyozva, hogy Oroszország részvétele elengedhetetlen – számolt be Angelino Alfano olasz külügyminiszter a Lucca városában tartott egyeztetésről.

Célegyenesben a kémper

Az ügy komolyság jelzi, hogy a Fővárosi Ítélőtábla tájékoztatása szerint az ügyet három hivatásos katonai bíró fogja tárgyalni az ítélőtábla katonai tanácsán.

46 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!