2024. március 29., péntek, Auguszta napja

Címke: szőlészet

8 cikk 1/1 oldal

Boldog tőkék

Egyre több magyar bor készül organikus, vagyis bioművelésben, esetleg még szigorúbban, biodinamikus műveléssel. Évekig tart erre átállni, de a borászok szerint megéri.

A szőlészet és borászat turisztikai lehetőség

A szőlészet és borászat turisztikai lehetőséget jelent, az ágazat célja a minőséget képviselő borturizmus fejlesztése – hangsúlyozta Zilai Zoltán, a Magyar Borakadémia elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hölgyek, hordók, zamatok

A borászat a történelem során férfias szakmának számított, mára viszont a legtöbb családi gazdaság életében nélkülözhetetlen munkatárssá váltak az anyák, lányok és menyek.

Magyar borok nemzetközi sikere

Csaknem két tucat magyar bor szerzett érmet a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb versenyen, a Berliner Wein Trophy (BWT) nevű mustrán, amelynek eredményeit kedden hirdették ki a német fővárosban.

Nőttek a szőlőterületek

Kedvező, hogy 2012 után ismét növekedésnek indultak a hazai szőlőterületek, 2013-ban 61 223, míg 2014-ben 63 285 hektáron termesztettek szőlőt – ismertette a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára egy szekszárdi borászati konferencián.

FM: még idén elkészülhet a szőlészeti-borászati stratégia

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) együttműködésével a remények szerint még idén elkészül a szőlészeti-borászati ágazati stratégia – mondta az FM eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Szekszárdon.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.