2018. május 13. vasárnap 09:48
Egyre több magyar bor készül organikus, vagyis bioművelésben, esetleg még szigorúbban, biodinamikus műveléssel. Évekig tart erre átállni, de a borászok szerint megéri.
2017. október 30. hétfő 23:37
A szőlészet és borászat turisztikai lehetőséget jelent, az ágazat célja a minőséget képviselő borturizmus fejlesztése – hangsúlyozta Zilai Zoltán, a Magyar Borakadémia elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2017. szeptember 22. péntek 18:25
Megkezdte a furmint és a hárslevelű szőlő felvásárlását az állami tulajdonú Grand Tokaj Zrt.a Tokaj-hegyaljai borvidéken – közölte a térség legnagyobb felvásárlója és borászata az MTI-vel pénteken.
2017. szeptember 9. szombat 15:40
A borászat a történelem során férfias szakmának számított, mára viszont a legtöbb családi gazdaság életében nélkülözhetetlen munkatárssá váltak az anyák, lányok és menyek.
2016. szeptember 7. szerda 09:28
A tavalyinál több és jobb szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a korai fajták, illetve a rozé bornak szánt szőlő szedésével augusztus végén kezdődött el a szüret.
2016. február 23. kedd 22:35
Csaknem két tucat magyar bor szerzett érmet a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb versenyen, a Berliner Wein Trophy (BWT) nevű mustrán, amelynek eredményeit kedden hirdették ki a német fővárosban.
2015. október 23. péntek 15:52
Kedvező, hogy 2012 után ismét növekedésnek indultak a hazai szőlőterületek, 2013-ban 61 223, míg 2014-ben 63 285 hektáron termesztettek szőlőt – ismertette a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára egy szekszárdi borászati konferencián.
2015. október 21. szerda 14:11
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) együttműködésével a remények szerint még idén elkészül a szőlészeti-borászati ágazati stratégia – mondta az FM eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Szekszárdon.