2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: szíria

107 cikk 1/11 oldal

Francia kezdeményezésre hétfőn összeül az ENSZ biztonsági tanácsa

Franciaország felszólítja Törökországot, hogy fejezze be a kurdok elleni offenzívát Szíria északnyugati részén, és egyúttal kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását – közölte Florence Parly francia védelmi miniszter, illetve Jean-Yves Le Drian külügyminiszter vasárnap.

Erdogan: „nagyon rövid időn belül” befejeződik az afríni hadművelet

Törökország „nagyon rövid időn belül” befejezi az északnyugat-szíriai Afrín térségben indított hadműveletet a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellen – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő vasárnap Bursában, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) női tagozatának tartományi rendezvényén.

Szakértő: Törökország felmérte a szíriai kurdok haderejét

Törökország felmérte az erőviszonyokat, mielőtt megtámadta a szíriai kurdokat, és pontosan tudja, hogy ellenfelei milyen erőkkel rendelkeznek – mondta Kövecsi-Oláh Péter, a Migrációkutató Intézet szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be török területen

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be vasárnapra virradóra a dél-törökországi Kilis tartomány területén, miután a török hadsereg hadműveleteket kezdett a kurdok felügyelete alatt álló Afrín térségében – jelentette az Anadolu állami hírügynökség.

107 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!