2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja

Címke: szíria

184 cikk 1/19 oldal

Légicsapás lehetett a Damaszkusz melletti robbanás

Izrael feltehetően légicsapást mért csütörtök reggel a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet fegyverraktárára a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében, a támadás nagy erejű robbanással járt, amelyet hallani lehetett szerte a szíriai fővárosban.

Hatalmas robbanás a damaszkuszi repülőtér környékén

Nagy erejű robbanás rázta meg csütörtök reggel a szíriai fővárost, a detonáció a damaszkuszi nemzetközi repülőtér környékén történt, majd tűz ütött ki ugyanott – közölte a szíriai konfliktus fejleményeit nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Gerillaharcra szólított fel az al-Kaida vezetője

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője hétfőn felszólította Szíriában harcoló követőit és a többi fegyverest, hogy egyesítsék erőiket, készüljenek fel az elhúzódó „dzsihádra”.

Átfogó vizsgálatot követelnek a szíriai gáztamadás ügyében

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) átlátható vizsgálatát követelte a szíriai, Idlíb tartománybeli Hán Sejkún településen április 4-én történt feltételezett szaringáz-támadással összefüggésben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Moszkvában.

Izrael támadást intézett egy rezsimpárti szíriai milícia tábora ellen

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli katonai támadásban – mondta el egy helyi tisztségviselő.

Életét vesztette egy orosz őrnagy a szíriai harcokban

Életét vesztette az orosz haditengerészet egyik őrnagya a szíriai harcokban – közölte a Reuters brit hírügynökséggel csütörtökön az orosz főtiszt egy volt bajtársa és egy, az orosz Fekete-tengeri Flottához közel álló személy. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette az őrnagy halálát.

Idlíbi mérgesgáz-támadás: Szíria szakértőket kért az ENSZ-től

Szíria levélben fordult a világszervezethez, hogy ENSZ-szakértőket kérjen az idlíb tartománybeli Hán Sejkúnban történt feltételezett vegyifegyver-támadás kivizsgálására – mondta Bassár el-Aszad szíriai elnök a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek adott interjújában.

Segélymunkásoknak álcázták magukat az aleppói buszkonvojra támadók

Segélymunkásoknak álcázták magukat a hét végi aleppói merénylet elkövetői..„Valaki úgy tett, mintha segélyt osztana, odavonzotta a gyerekeket és előidézte ezt a borzasztó robbanást” – mondta Staffan de Mistura, az ENSZ-főtitkár szíriai különmegbízottja genfi sajtótájékoztatóján.

184 cikk 1/19 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!