2017. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: szíria

171 cikk 1/18 oldal

Amerikai tengerészgyalogosokat dobtak le Rakka közelében

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció harci repülőgépei ledobtak mintegy száz amerikai tengerészgyalogost az észak-szíriai Rakkától keletre fekvő Tabka település közelében – tájékoztatott szerdán az al-Hadasz arab tévécsatorna.

Az Európai Unió négy szíriai katonai vezetőt vett fel szankciós listájára

A vegyi fegyverek elterjedése és használata elleni küzdelmet célzó uniós törekvéssel összhangban az Európai Unió négy szíriai katonai vezetőt vett fel szankciós listájára, mivel szerepük volt abban, hogy vegyi fegyvereket vetettek be a polgári lakossággal szemben Szíriában – közölte az Európai Unió Tanácsa hétfőn.

Visszafoglalta a hadsereg a lázadók által elfoglalt területeket Damaszkuszban

Heves ellentámadást indított hétfő reggel Damaszkuszban a szíriai hadsereg a lázadók ellen, és visszafoglalta mindazokat a területeket, amelyeket a vasárnapi harcokban elvesztett – közölte a hadsereg egyik parancsnoka és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Moszkvában bekérették az izraeli nagykövetet

Az orosz külügyminisztérium bekérette az izraeli nagykövetet, hogy magyarázatot kérjen az izraeli légierő és szíriai kormánycsapatok között a múlt héten kitört tűzharcra – közölte hétfőn Mihail Bogdanov, a moszkvai diplomáciai tárca helyettes vezetője.

Izrael a szíriai légvédelmi rendszerek lerombolásával fenyegetőzik

Az izraeli légierő megsemmisíti a szíriai légvédelmi rendszereket, ha Bassár el-Aszad elnök hadserege ismét rakétákat lő ki a Szíriában hadműveletet végrehajtó izraeli gépek ellen – figyelmeztetett vasárnap Avigdor Libermann izraeli védelmi miniszter.

Pincétől padlásig

Diszkrét, de sikeres együttműködés a nyugati tanácsadók és az iraki felszabadítók közt.

Szíriából lőttek izraeli repülőkre

Szíriában péntekre virradóra légelhárító rakétákat lőttek az izraeli légierő csapást mérő repülőgépeire; egy szíriai rakétát Jeruzsálemtől északra semmisített meg az izraeli légvédelem „Hec”, vagyis Nyíl nevű rakétaelfogó rendszere – jelentette az izraeli média.

Folytatódnak az asztanai béketárgyalások

A kazah külügyminisztérium szóvivője szerdán közölte, hogy a szíriai felkelők küldöttsége éjjelre Asztanába érkezik, ahol egy nappal korábban megkezdődött a szíriai fegyvernyugvás kérdéseivel foglalkozó tárgyalások harmadik fordulója.

171 cikk 1/18 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!