2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: szíria

105 cikk 1/11 oldal

Szír külügy: a britektől és az USA-tól kaptak vegyi fegyvereket az ellenzékiek

Az ellenzéki fegyveresek által elhagyott fegyverraktárakban talált mérgező anyagok arról tanúskodnak, hogy az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából szállították oda őket – közölte szerdai damaszkuszi sajtótájékoztatóján Fejszál Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes, aki fotókat mutatott be a raktárakban talált eszközökről.

OSDH: a lázadók lelőtték a kormányerők egyik harci gépét

Lelőtték a szíriai kormányhadsereg egyik harci repülőgépét a lázadók egy tűzszüneti övezetben, a délnyugat-szíriai esz-Szuveida tartományban – jelentette kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

Hajthatatlanok az iraki kurdok

Az iraki kurdok továbbra is kitartanak a szeptember 25-re kitűzött függetlenségi népszavazás mellett – közölte a Reutersnek nyilatkozva Maszúd Barzani iraki kurd elnök egyik névtelenül nyilatkozó tanácsadója szombaton, dacára Washington nyomásának, hogy halasszák el a referendumot.

Sok szír kormánykatona meghalt egy újabb aknarobbanásban

A szíriai hadsereg és a vele szövetséges milíciák legalább 16 tagja életét vesztette egy aknarobbanásban, miközben az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettől nemrég visszafoglalt kelet-szíriai asz-Szukna városát fésülte át – jelentette csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Guterres támogatja az ENSZ Szíriai Vizsgálóbizottságát

António Guterres főtitkár támogatásáról biztosítja azt a munkát, amelyet az ENSZ független Szíriai Vizsgálóbizottsága végez a több mint hat éve tartó polgárháborúban civilek ellen elkövetett bűntettek bizonyítékainak összegyűjtésével, és sajnálja Carla del Ponte visszavonulását a testületből – közölte hétfőn a világszervezet.

Szorul vissza az Iszlám Állam Homsz tartományban

A szíriai hadsereg és a vele szövetséges fegyveres alakulatok visszafoglalták a dzsihadista szervezettől az utolsó nagyobb várost a közép-szíriai Homsz-tartományban.

105 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!