2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: szíria

185 cikk 1/19 oldal

Ünneplő tömegbe ágyúztak a Szíriában

Ketten meghaltak csütörtökön az észak-szíriai Aleppó keleti felében becsapódott ágyúlövedékektől, nem messze a város főterétől, ahol a damaszkuszi rezsimet támogató emberek több ezres tömege ünnepelte a kormányerők decemberi aleppói győzelmét.

Aszad szerint az asztanai konferencia célja a tűzszünet

Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint a január 23-án Asztanában tartandó béketárgyalások célja, hogy megállapodjanak a tűzszünetről, illetve hogy lehetőséget adjanak a kormányellenes csoportoknak arra, hogy „megbékéljenek” a kormánnyal.

Aszad: az asztanai konferencia célja a tűzszünet

Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint a január 23-án Asztanában tartandó béketárgyalások célja, hogy megállapodjanak a tűzszünetről, illetve hogy lehetőséget adjanak a kormányellenes lázadóknak arra, hogy „megbékéljenek” a kormánnyal.

A szíriai lázadók részt vesznek az asztanai béketárgyalásokon

A szíriai lázadók bejelentették, részt vesznek az Oroszország és Törökország által is támogatott asztanai béketárgyalásokon, hogy nyomást gyakoroljanak annak a tűzszüneti megállapodásnak a betartatása érdekében, amely már december 30-án életbe lépett, de szerintük a szíriai kormányerők rendszeresen megsértik.

Ismét harcok folynak Damaszkusz ivóvízbázisa körül

Ismét harcok dúltak vasárnap a Damaszkusz közeli Barada-völgyben a szíriai kormányerők és a felkelők között, ami kétségessé teszi, hogy sikerül-e helyreállítani a főváros vízellátását, amely december 22-én szakadt meg – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

Az Iszlám Állam jelentős támadást indított Deir-ez-Zórban

Az elmúlt hónapok leghevesebb támadását indította az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szombaton a kelet-szíriai Deir-ez-Zór városának kormányerők kezén lévő részei ellen – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet.

185 cikk 1/19 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!