2017. február 19., vasárnap, Zsuzsanna napja

Címke: szíria

178 cikk 1/18 oldal

Dzsihadistákkal végzett egy rivális szélsőséges csoport

Kivégezte az egykor az al-Kaida terrorszervezethez tartozó Fatah es-Sám Front (régi nevén an-Núszra Front) 41 fegyveresét egy rivális dzsihadista csoport az északnyugat-szíriai Idlíb kormányzóságban – közölte pénteken egy civil szervezet.

Szíriai háború: Washingtonra várnak

Nem hozott jelentős eredményeket a szíriai kormány és a mérsékeltnek tartott ellenzéki csoportok között zajló asztanai béketárgyalások újabb fordulója.

Az Európai Parlament kezd felzárkózni Orbán Viktorhoz

Az EP új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen, valamint fokozott határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására.

Parázs vita Washington és Moszkva között

A Krím félsziget Oroszország része, és Oroszország saját területeit nem adja vissza – szögezte le szerdán Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Technikai okok miatt elhalasztották a szíriai béketárgyalásokat

„Technikai okok miatt” az eredetileg tervezettnél egy nappal később, csütörtökön kezdődnek a szíriai felek között a katonai kérdésekre koncentráló tárgyalások – jelentette be a kazah külügyminisztérium szóvivője, részletesebb indoklás nélkül.

Az orosz katonai rendőrség egy zászlóaljat vezényelt Szíriába

Az orosz katonai rendőrség egy zászlóalját vezényelte át az Oroszországhoz tartozó Ingusföldről Szíriába, ahol az ott állomásozó orosz légierő kötelékének, illetve a latakiai Hmejmímben működő, fegyvernyugvást ellenőrző központ munkatárs

28 év börtönt kapott egy dzsihadista gyilkos

Egy Szíriában elkövetett gyilkosság miatt huszonnyolc év börtönbüntetésre ítéltek egy dzsihadistát hétfőn Belgiumban; sajtóhírek szerint ez az első alkalom, hogy visszatérése után Belgiumban olyan bűncselekményért ítélnek el egy külföldi terroristát, amelyet a hazájától távol követett el.

178 cikk 1/18 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!