2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: színház

12 cikk 1/2 oldal

Jégkorszak

Lehet, hogy a televízió ma már a pillanat művészete, de Málnay Leventének nincs oka panaszra. Minden ­héten előveszik egy-két filmjét az archívumból, és a nézők ma is szeretik a történeteit.

Marton László bocsánatkérő közleménye

A zaklatással vádolt színházi rendező bocsánatkérése mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére áll.

Antik klasszikus és székely akasztófahumor

Egy antik, egy klasszikus színdarabot és Páskándi Géza A vigécek című igen különös bohózatát adja elő a Térszínház, ahol a magyarság sorskérdései is terítékre kerülnek.

Gyurma

Liza, a rókatündér című filmje bejárta a világ fesztiváljait, Balsai Móni pedig hamarosan Nemes Jeles László új filmjében, illetve Mácsai Pál terapeutájaként is feltűnik majd.

Elhunyt Tarján Tamás irodalomtörténész, színikritikus

Életének 69. évében, szeptember 24-én, vasárnap éjjel elhunyt Tarján Tamás József Attila-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, színikritikus, dramaturg – közölte kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kara (BTK) a honlapján.

Átadták a Szép Ernő-díjakat a magyar dráma napján

Átadták a drámaírókat jutalmazó Szép Ernő-díjakat a magyar dráma napján: az elismerést Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna vette át csütörtökön a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott ünnepségen.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!