2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: színház

10 cikk 1/1 oldal

Sirály-játék titkok nyomában

Néhány éve rendezte Miskolcon Kiss Csaba a Sirályt, de korábban több jeles előadást állított színre Csehov novelláiból, leveleiből.

Elhunyt Zentai Anna színművésznő

Életének 92. évében elhunyt az operettműfaj egyik legendája, Zentai Anna színművésznő – közölte az Operettszínház pénteken az MTI-vel.

Jótékonysági estet szerveznek Veszprémben

Jótékonysági esetet rendez a helyi Petőfi Színház és a város önkormányzata a veronai buszbaleset túlélői valamint az áldozatok családjai megsegítésére február 3-án Veszprémben – közölte a színház igazgatója kedden.

Ismeretlen pontok

Őszinte könyvet írt élete történetéről a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, színigazgató, egyetemi docens, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Szemben az árral

Születésnapi interjú Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznővel. „Sz” mint színház, „sz” mint szigor, és „sz” mint szeretet.

Fegyver kézről kézre

Görgey Gábor 1969-es groteszkje, a Komámasszony, hol a stukker? Tompagábor Kornél rendező értelmezésében nem minden akciójukban gondosan motivált karakterek játéka.

Nem csak vastaps jár

Nagy érdeklődés mellett adták át a színészdíjakat a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Négy szakmai díjat talált gazdára a színházi élet szereplői közül.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!