2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: színház

13 cikk 1/2 oldal

Tesla Teátrum néven új színház alakul

Háy Gyula Appassionata című drámájával nyit a Tesla Teátrum nevű új színház. A Kazinczy utca 21.-ben repertoárszínházként üzemel majd az új játszóhely, főként XXI. századi művekkel.

Idegenvezetés (10.)

Úgy éreztem én is, és a társaságomban lévő majdnem hatvan lány is, hogy befejeztük itt a Szigony utca sarkán, amit akartunk.

Az Uborkafa lázadói

Ezerkilencszáznegyvenöt március 1-jén az Andrássy úti Kamaraszínházban a Karnyónéval éledt újra a Nemzeti Színház, s azonmód viszály lobbant.

Átadták a Törőcsik Mari-ösztöndíjakat Budapesten

Messaoudi Emina és Kurely László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói részesültek idén Törőcsik Mari-ösztöndíjban, az elismerést jelképező okleveleket Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára adta át pénteken Budapesten.

Beszélgetések a kulisszák mögött

Bodnár István A kulisszák mögött című kötetében egybegyűjtötte azon cikkeit, amelyek a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházhoz és a Vidor fesztiválhoz köthetők.

Erdélyben turnézik a Nemzeti Színház

Erdélyben, a szerző, Tamási Áron szülőföldjén turnézik Vitéz lélek című produkciójával a budapesti Nemzeti Színház.

Csíksomlyói passió a Nemzeti Színházban

Csíksomlyói passió címmel mutat be előadást pénteken a Nemzeti Színház pénteken 18. századi ferences iskoladrámák és Szőcs Géza Passió című műve alapján. A produkció rendezője Vidnyánszky Attila, koreográfusa Zsuráfszky Zoltán.

Sirály-játék titkok nyomában

Néhány éve rendezte Miskolcon Kiss Csaba a Sirályt, de korábban több jeles előadást állított színre Csehov novelláiból, leveleiből.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!