2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Címke: színház

11 cikk 1/2 oldal

A bravúros előadások másfél hónapja

Évről évre szemtanúi vagyunk a legendás Szentendrei Teátrum föltámadásának: a programok gyarapodnak, a helyszínek bővülnek, a műfaji skála is szélesedik.

Tizennégy előadás versenyzik a POSZT-on

Okulva a múlt évben újjáalakult fesztivál tapasztalataiból, idén a szervezők Pécs belvárosába összpontosították a legtöbb kísérőprogramot.

Tesla Teátrum néven új színház alakul

Háy Gyula Appassionata című drámájával nyit a Tesla Teátrum nevű új színház. A Kazinczy utca 21.-ben repertoárszínházként üzemel majd az új játszóhely, főként XXI. századi művekkel.

Idegenvezetés (10.)

Úgy éreztem én is, és a társaságomban lévő majdnem hatvan lány is, hogy befejeztük itt a Szigony utca sarkán, amit akartunk.

Az Uborkafa lázadói

Ezerkilencszáznegyvenöt március 1-jén az Andrássy úti Kamaraszínházban a Karnyónéval éledt újra a Nemzeti Színház, s azonmód viszály lobbant.

Átadták a Törőcsik Mari-ösztöndíjakat Budapesten

Messaoudi Emina és Kurely László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói részesültek idén Törőcsik Mari-ösztöndíjban, az elismerést jelképező okleveleket Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára adta át pénteken Budapesten.

Beszélgetések a kulisszák mögött

Bodnár István A kulisszák mögött című kötetében egybegyűjtötte azon cikkeit, amelyek a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházhoz és a Vidor fesztiválhoz köthetők.

Erdélyben turnézik a Nemzeti Színház

Erdélyben, a szerző, Tamási Áron szülőföldjén turnézik Vitéz lélek című produkciójával a budapesti Nemzeti Színház.

Csíksomlyói passió a Nemzeti Színházban

Csíksomlyói passió címmel mutat be előadást pénteken a Nemzeti Színház pénteken 18. századi ferences iskoladrámák és Szőcs Géza Passió című műve alapján. A produkció rendezője Vidnyánszky Attila, koreográfusa Zsuráfszky Zoltán.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!