2017. augusztus 17., csütörtök, Jácint napja

Címke: szakértő

40 cikk 1/4 oldal

Szakértő: Olaszország megtelt

Olaszországnak elfogyott a türelme, az ország megtelt migránsokkal, akik mennének északabbra, de ott már nem fogadják be őket – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet munkatársa az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

Szakértő: régóta éleződnek a feszültségek Németország és Törökország között

Régóta éleződik a feszültség Németország és Törökország között, egyebek mellett, mert a német parlament tavaly népirtásnak minősítette az örmények elleni mészárlást, illetve a törökök nem engedélyezték német képviselőknek bizonyos támaszpontok meglátogatását – mondta Menyes Roland, az Antall József Tudásközpont kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Szakértő: már nagyon kevesen jönnek a nyugat-balkáni útvonalon

Már nagyon kevesen jönnek a nyugat-balkáni útvonalon, és akik erre érkeznek, azok is ellenőrzötten jöhetnek csak – mondta Ördögh Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, Balkán-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: a németekkel való viszályban a törökök veszíthetnek többet

A jelenlegi helyzet nem jó senkinek, sem Törökországnak, sem az Európai Uniónak, de aki többet veszíthet, az egyelőre Törökország, hiszen a legfontosabb gazdasági partnere Németország – mondta Hóvári János Törökország-szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap.

Szakértő: az osztrák választás tétje, hogy Kurz tud-e kormányt alakítani

Az október 15-ei osztrák előrehozott parlamenti választások tétje az lesz, hogy Sebastian Kurz jelenlegi külügyminiszter, az Osztrák Néppárt elnöke tud-e kormányt alakítani – mondta Menyes Roland, Antall József Tudásközpont kutatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

40 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!