2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja

Címke: roszatom

11 cikk 1/2 oldal

Energetikai függésben Európa

A magyar kormányt érő bírálatözön – az orosz befolyás térnyerésének folyamatos harsogása – főként a paksi bővítésről szóló megállapodás aláírása után erősödött fel.

A paksi beruházó magyar beszállítókra is számít

A paksi beruházásban a Roszatom számít a magyar beszállítókra, mintegy kétszáz magyar vállalkozás jöhet szóba – mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese magyar újságíróknak szerdán Moszkvában.

Nukleáris mítoszfaragás

Vita a sötétben fagyoskodás veszélyeiről, avagy a paksi orosz bővítésről pró és kontra.

Brüsszel rábólintott a paksi bővítésre

Magyarországon a legmodernebb blokkok létesülnek, a projekt a környezeti szempontból tiszta, megbízható és elérhető árú villamos energiával történő ellátást biztosítja.

A Roszatom üdvözli az EU döntését

A Roszatom üdvözli az Európai Uniónak a paksi bővítés állami támogatásával kapcsolatos döntését, és kész elkezdeni a paksi atomerőmű két újabb blokkjának építésére vonatkozó projekt aktív szakaszát – közölte az orosz állami vállalat sajtószolgálata hétfőn.

Az igazság Paks II ügyében

A beruházás gazdasági jelentősége messze túlmutat a régió határain. Paks II megvalósítása alapvető nemzeti érdek, még akkor is, ha az ellenzői másképpen gondolják.

Iparkamarai szekció Paks II beszállítóinak

Megalakította Paks szekcióját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azzal a céllal, hogy információkkal és kapcsolatrendszerével segítse a magyar vállalkozásokat.

Holnap érkezik Putyin

Már szerdán megkezdődnek a tárgyalások az orosz delegáció és a magyar kormány között.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!