2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: Románia

140 cikk 1/14 oldal

Újabb díjat nyert a Saul fia

A Saul fia című film nyerte a legjobb külföldi alkotásnak járó díjat a román filmes szakma legrangosabb díjkiosztó gáláján.

Az elnéptelenedés fenyegeti Romániát

Drámai méreteket ölt a demográfiai válság Romániában, összességében 66 ezerrel csökkent 2016-ban az ország lakossága. Az idei első adatok szerint csak januárban több mint tizenháromezerrel csökkent a lélekszám, ami olyan, mintha négy közepes méretű község néptelenedne el teljesen.

Háború a korrupció árnyékában

A korrupcióellenes ügyészség és az azzal szorosan együttműködő belföldi titkosszolgálat vezetése a jelenlegi ellenzékhez köthető emberekből áll.

A román miniszterelnök üzenete március 15.-e alkalmából

Valósággá válhatnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméi, a béke, a szabadság és az egyetértés, ha a románokat és a magyarokat a jobb élet iránti vágy egyesíti, tisztelik egymást, és nem akarnak semmit ráerőltetni egymásra – olvasható Sorin Grindeanu román miniszterelnöknek a magyarokhoz intézett március 15-i üzenetében.

Tíz új kanyarógyanús esetet jelentettek

Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint február vége óta országosan 41 embernél jelentkeztek a kanyaróra utaló tünetek.

Lesz-e székely autonómia?

Fogytán a hit, és ez nem a székelyek hibája. A keserű tapasztalatok hosszú távon a legelhivatottabbakat és legoptimistábbakat is elbizonytalanítják.

140 cikk 1/14 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!