2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: Románia

155 cikk 1/16 oldal

Los Angeles emléke még mindig fáj neki

Kimenős lánycsapatként viharzott ide-oda a múlt heti Európa-bajnokság napjaiban a kolozsvári sportcsarnokban a román tornasport nyolcvanas éveinek aranygenerációja.

Bukaresti vita a civil szervezetek státusáról

Több száz nem kormányzati szervezetet érinthet érzékenyen az a törvénytervezet, amelyet egy szociáldemokrata képviselő kezdeményezett Bukarestben, és hamarosan szavazhatnak is róla a román honatyák.

Két alpinistát sodort el a lavina

A romániai és európai alpinizmus két fiatal kiválósága, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 12 éves Gulácsi Erik életét vesztette szombaton a Retyezát-hegységben, amikor lavina sodorta el őket – közölte Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője.

Levette a napirendről Románia felminősítését a Moody’s

Stabilra rontotta péntek éjjel a felminősítés lehetőségére utaló eddigi pozitívról Románia „Baa3” államadós-besorolásának kilátását a Moody's Investors Service, levéve a napirendről a román szuverén adósosztályzat javítását.

Romániát is megterheli a bevándorlók elhelyezése

Romániában csaknem 1330 menedékkérőt tudnak elhelyezni az e célból kialakított befogadó központokban, jelenleg pedig a helyek több mint 70 százaléka foglalt – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a román bevándorlási hivatal (IGI) sajtószolgálata.

Kiállítással zárul a bukaresti ’56-os program

A Hajnalodik 1956-2016 című kiállítással emlékezik a Balassi Intézet bukaresti központja az 1956-os magyarországi forradalomra, amelynek 60. évfordulója alkalmából tartott rendezvénysorozatát ezzel a tárlattal zárja.

155 cikk 1/16 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!