2017. június 26., hétfő, János, Pál napja

Címke: Románia

111 cikk 1/12 oldal

Jogerősen pert vesztett a gyergyószentmiklósi városháza

A székelyzászlót és a város saját jelképét is el kell távolítani a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalának homlokzatáról a marosvásárhelyi táblabíróság jogerős ítélete értelmében – közölte pénteki számában az erdélyi Krónika című lap.

Pert nyert a román csendőrség ellen az EMNP-alelnök

Első fokon pert nyert a román csendőrség ellen Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke, akit több társával együtt a kolozsvári március 15-i ünnepség alkalmából emeltek ki a tömegből, amiért Erdély-zászlóval vonultak az ünneplők között.

A szociálliberális koalíció folytatni akarja a kormányzást Romániában

A romániai szociálliberális koalíció folytatni akarja a kormányzást, ennek érdekében hétfőn a koalíciós pártok egy közös miniszterelnök-jelöltet javasolnak Klaus Iohannis államfőnek – jelentette be szerdán Liviu Dragnea, a parlamenti mandátumok több mint 47 százalékával rendelkező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Szakértő: de facto nincs kormánya Romániának

De jure (jogilag) létezik, ám de facto (ténylegesen) nincs kormánya Romániának, hiszen a miniszterelnökön kívül csak egy minisztere maradt a kabinetnek – mondta az M1 aktuális csatorna keddi műsorában Pászkán Zsolt külpolitikai szakértő.

111 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!