2017. október 24., kedd, Salamon napja

Címke: Románia

124 cikk 1/13 oldal

A reformáció jegyében ítélték oda az idei Orbán Balázs-díjakat

A reformáció jegyében Kató Bélának, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökének, Jakab Istvánnak, a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye esperesének és Tőkés Zsoltnak, a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatójának ítélték oda idén a székelyföldi megyék legrangosabb kitüntetését, az Orbán Balázs-díjat.

A romániai magyarellenesség ellen emelték szavukat jogvédők

A lelátókon megnyilvánuló magyarellenesség visszaszorítására javasoltak megoldásokat az erdélyi Mikó Imre Jogvédő Szolgálat képviselői a Román Labdarúgó Szövetségnek (FRF) egy találkozón, amelyről szerdai közleményében számolt be a szolgálat.

FM: a környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti

A környezetvédelem a tartós, kiegyensúlyozott fejlődést segíti – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy nemzetközi tanácskozás résztvevőit üdvözölve.

Különös kormányválság Romániában

Kormányátalakításnak indult, de lapzártakor már elképzelhető volt, hogy magának a kormányfőnek kell távoznia. Kemény harcok dúlnak a nagyobbik román kormánypártban.

124 cikk 1/13 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!