2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Címke: Románia

117 cikk 1/12 oldal

Ellátogat-e Ferenc pápa Erdélybe?

A katolikus egyházfőt már 2015-ben meghívta Romániába Klaus Werner Johannis államfő, és idén tavasszal szóban és írásban is megismételte az invitációt.

Veszélyforrásnak számító kisebbségek

A NATO-, majd EU-csatlakozás idején tapasztalt kisebbségbarát román intézkedések kora lejárt, és egyfajta visszarendeződési folyamat tanúi lehetünk – mondta Kelemen Hunor.

Háromszázmillió forinttal támogatja a kormány a karitatív szervezeteket

Háromszázmillió forinttal támogatja a kormány a Karitatív Tanács (KT) tagszervezeteit, hogy folytassák a határon, a határon túl és a tranzitzónákban végzett munkájukat – közölte az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KT elnöke újságírókkal csütörtökön Budapesten.

Krónika: a román hatóságok nem tesznek le a szisztematikus határellenőrzésről

Románia folytatja a szisztematikus határellenőrzést, annak ellenére, hogy a szigorított vizsgálat jelentős torlódást okozott a magyar-román határon, és alaposan felforgatta a határ két oldalán élő, a másik országba rendszeresen átjáró polgárok életét – írta a bukaresti belügyminisztériumtól származó információkra hivatkozva csütörtöki számában a Kolozsváron megjelenő Krónika.

Bűnvádi eljárás indult a Digi vezérigazgatója ellen

A Romániában és Magyarországon távközlési szolgáltatásokat biztosító Digi csoport vezérigazgatója, Serghei Bulgac ellen is bűnvádi eljárást indított Romániában a korrupcióellenes ügyészség – közölte szerdán a vádhatóság.

17 marosvásárhelyi tanintézetben állapítottak meg nyelvi diszkriminációt

A marosvásárhelyi Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) beadványai nyomán 17 vegyes (román és magyar) tannyelvű marosvásárhelyi tanintézetben állapította meg a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács a nyelvi diszkrimináció tényét – tájékoztatott az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében a Cemo.

Bepanaszolták a magyar EU-biztost

Levélben tiltakozott a román külügyminisztérium, hogy a hét végi kolozsvári FUEN-kongresszusra hivatalos Navracsics Tibor nem készül ellátogatni a román fővárosba is.

117 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!