2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: Románia

176 cikk 1/18 oldal

Javítanák a kétoldalú kapcsolatokat

A magyar diplomácia feje nem rejtette véka alá, hogy vannak a kisebbségi kérdéshez kötődő „nehéz ügyek”, ezekről előzőleg konzultált Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel.

Visszavonták a feljelentést a kolozsvári bántalmazott fiatalok

Kibékültek a szombat hajnalban egy kolozsvári belvárosi utcán történt összetűzés érintettjei, és a fejbe vert székelyföldi fiatal visszavonta a vasárnap tett feljelentését – közölte Carmen Jucan rendőrségi szóvivő a a Krónika című napilap honlapján közölt beszámoló szerint.

Erkölcsi kötelesség a jó viszony

A román külügyminiszter a migránsválság megoldását célzó erőfeszítések kapcsán alapvetően fontosnak tartja az Európai Unió külső határainak védelmét.

Kanyarójárvány szedi áldozatait

Már 16 halálos áldozata van Romániában annak a kanyarójárványnak, amely elsősorban az ország nyugati, délnyugati megyéiben terjed – közölte vasárnap a Digi24 hírtelevízió.

Romániába is elérhet az élelmiszerbotrány

Románia is vizsgálatot indított a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét illetően – jelentette be pénteken Petre Daea román mezőgazdasági miniszter.

Az elnök ismét méltatta a nagyszabású kormányellenes tüntetéseket

Romániában nem szavatolt a korrupcióellenes harc visszafordíthatatlansága, amelyet a korrupció büntetésének enyhítésére irányuló törekvések, valamint a politikának az igazságszolgáltatásba történő beavatkozása veszélyeztet – jelentette ki csütörtökön Klaus Johannis román államfő.

Áradnak a Tisza romániai mellékfolyói

A romániai Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) csütörtök hajnaltól másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést bocsátott ki a Tisza erdélyi vízgyűjtőjében kialakuló árvízveszély miatt.

Energetikai fejlesztések kezdődnek

A magyar–román vezeték ügyében egyébként a horvát–magyar csőhöz hasonló helyzet alakult ki, a tanulmány ezt a fejlesztést is érinti.

176 cikk 1/18 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!