2017. október 17., kedd, Hedvig napja

Címke: RMDSZ

30 cikk 1/3 oldal

A bukaresti kormánypárt „szakmai vitát” ígért az anyanyelvhasználati tervezetről

A bukaresti kormánykoalíció vezető ereje, a Szociáldemokrata Párt (PSD) azt ígérte a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ), hogy a szenátusban szakmai vita nyomán alakítja ki álláspontját a kisebbségek közigazgatási anyanyelvhasználatát bővítő törvénytervezetről, és nem sepri azt le vita nélkül az asztalról, ahogyan történt az a képviselőházi szavazás alkalmával – tudta meg az MTI Cseke Attila frakcióvezetőtől.

Emlékezés a zsinórmértékre

„Amire felesküdtünk Isten és ember előtt” – ezzel a mottóval sorakoztatta fel a szervező Erdélyi Magyar Nem­zeti Tanács azokat, akik a negyedszázaddal ezelőtti esemény kovászai voltak.

Megnyílt a Szent László-örökség út

Kiépült a negyvennégy erdélyi és magyarországi települést tömörítő, a lovagkirályhoz kapcsolódó kulturális, természeti és építészeti értékeket egyaránt bemutató Szent László-örökség út, amit pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán nyitottak meg.

Emléktáblát állítanak a cigány hősnek

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felajánlotta, hogy a jövőre Budapesten megnyíló roma kulturális központ, a Cziffra-palota falán helyezzék el Puczi Béla marosvásárhelyi cigány hős emléktábláját – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

30 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!