2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: RMDSZ

39 cikk 1/4 oldal

Orbán Viktor Kelemen Hunorrral tárgyalt

A kormányfő fogadta az RMDSZ elnökét, aki tájékoztatta őt a romániai politikai helyzetről, és egyeztettek az erdélyi magyarság számára fontos kulturális, oktatási kérdésekről is.

Az RMDSZ több mint 231 ezer aláírást gyűjtött

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több mint 231 ezer aláírást gyűjtött a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés támogatására – jelentette be Kelemen Hunor, a szövetség elnöke pénteken, az RMDSZ kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén Marosvásárhelyen.

Kelemen Hunor: legyen 2018 az igazságosság éve!

Kelemen Hunor szerint 2018 az igazságosság éve kell, hogy legyen az erdélyi magyarság számára. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Marosvásárhelyen beszélt erről pénteken, a szövetség kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén.

A magyarok nem tudnak ünnepelni a románokkal

Kelemen Hunor elmondta: sosem a sértés szándékával beszélt, de nem félt feltenni azokat a fontos kérdéseket, hogy mi javult és romlott a magyar közösség szempontjából száz év után.

Visszavonnák Kelemen Hunor kitüntetését

Romániát becsmérlő kijelentései miatt méltatlannak találta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökét a Románia Csillaga kitüntetésre az érdemrend becsületbírósága.

39 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!