2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Címke: RMDSZ

34 cikk 1/4 oldal

Aláírásgyűjtés indul a kisebbségekért

A határon túli magyar pártok által beterjesztett dokumentum jogi garanciákat sürget a kisebbségek anyanyelvhasználatának biztosítására.

Erdélyre is kiterjeszti gazdaságfejlesztő programjait a magyar kormány

A Vajdaság és Kárpátalja után Erdélyre is kiterjeszti a magyar közösségek megerősítését szolgáló gazdaságfejlesztési programjait a magyar kormány. A Mezőség Maros megyei részét felölelő első, egymilliárd forintos keretösszegű mintaprogram beindítását pénteken jelentette be Marosvásárhelyen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

17 marosvásárhelyi tanintézetben állapítottak meg nyelvi diszkriminációt

A marosvásárhelyi Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) beadványai nyomán 17 vegyes (román és magyar) tannyelvű marosvásárhelyi tanintézetben állapította meg a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács a nyelvi diszkrimináció tényét – tájékoztatott az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében a Cemo.

Új tanintézmény létrehozását indítja el az RMDSZ

Új marosvásárhelyi tanintézmény létrehozásának eljárását indítja el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), miután Maros megye prefektusa kifogásolta a római katolikus gimnázium újbóli létrehozásáról szóló május eleji önkormányzati határozatokat – tudta meg a távirati iroda a szülők és az RMDSZ képviselőitől.

Ellenzéki marad az RMDSZ

Kiderült, hogy továbbra sem „időszerű” a területi, illetve a kulturális autonómiáról szóló törvénytervezet előterjesztése.

Kardcsörtetés a román centenáriumon

A magyar közbeszédbe lassan kezd beszivárogni a közelgő román centenárium, s ezzel Erdély hovatartozásának örökzöld témája.

34 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!