2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: RMDSZ

80 cikk 1/8 oldal

Államtitkárok: felháborító a marosvásárhelyi szülők kihallgatása

Felháborítónak tartja Potápi Árpád János nemzetpolitikáért, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) kihallgatásokra idézi be a marosvásárhelyi római katolikus líceum diákjainak szüleit, illetve hogy bírói döntés hiányában „megpróbálják az iskola jövőjét is ellehetetleníteni”.

RMDSZ vezető: a Wass Albert-ügy a magyarság megfélemlítését célozza

A magyar közösség megfélemlítésére irányuló kísérletnek tekinti Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke a Wass Albert utcanévre vonatkozó – de később visszavont – kézdivásárhelyi önkormányzati határozat miatt újraindított ügyészségi vizsgálatot.

Indul az RMDSZ konzultációja

Konzultációt kezdeményezett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alapszabályának és programjának módosítására – közölte a szövetség hírlevele csütörtökön.

Ismét a parlament elé terjesztette törvénytervezetét az RMDSZ

Ismét a parlament elé terjesztette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az ártatlanság vélelméről szóló 2016/343-as európai uniós irányelv romániai alkalmazásáról szóló törvénytervezetét, amely a bűnügyi eljárást módosítaná – erősítette meg Márton Árpád képviselőházi frakcióvezető-helyettes az MTI-nek.

Elemző: kellemetlen helyzetbe került az RMDSZ

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet elemzője szerint Romániában helyén marad a kormány, ugyanakkor a jövőben is konfliktusos helyzetre kell számítani, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pedig a parlamenti erőviszonyok alapján meglehetősen kellemetlen helyzetben van, egyik oldalnak sincs rá igazán szüksége.

80 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!