2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: RMDSZ

46 cikk 1/5 oldal

Leváltották a magyar alpolgármestert Erdélyben

Leváltotta a dél-erdélyi Négyfalu (Sacele) helyi önkormányzata Géczi Gellértet a település alpolgármesteri tisztségéből, amelybe a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben választották meg.

Háború a korrupció árnyékában

A korrupcióellenes ügyészség és az azzal szorosan együttműködő belföldi titkosszolgálat vezetése a jelenlegi ellenzékhez köthető emberekből áll.

Bukarest azt kérte diplomatáitól, hogy vegyenek részt a magyar nemzeti ünnepen

Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti: Bukarest, 2017. március 15., szerda (MTI) – A bukaresti külügyminisztérium körlevélben kérte a világ különböző országaiban szolgálatot teljesítő román diplomatáktól, hogy vegyenek részt a magyar nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadásokon – erősítette meg szerdán az MTI-nek Paul Ciocoiu külügyi szóvivő a Hotnews.ro értesülését.

Az RMDSZ hivatalos ünneppé tenné március 15.-ét

Március 15. hivatalos ünneppé nyilvánításáról terjesztett törvénytervezetet szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a román parlament elé, a javaslat elfogadása esetén az országban élő magyar közösség tagjai munkaszüneti napot igényelhetnének munkaadójuktól az ünnepen.

Kelemen Hunor: Marosvásárhely polgármestere húsz éve magyarellenes

A marosvásárhelyi polgármester az elmúlt húsz évben mindig is magyarellenes módon nyilvánult meg – jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy Dorin Florea ismét akadályokat próbál gördíteni a székely szabadság napján tartandó tiltakozó megmozdulás elé.

Lemond tisztségéről Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere

A kolozsvári önkormányzati testület következő ülésén lemond tisztségéről Horváth Anna, a város alpolgármestere. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott politikus csütörtökön, egy Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott kolozsvári sajtótájékoztatón jelentette be döntését.

Többnyelvű helységnévtáblák: kivár a kolozsvári polgármester

Emil Boc kolozsvári polgármester egyelőre kivár a cselekvéssel a többnyelvű kolozsvári helységnévtáblák kihelyezésére vonatkozó elsőfokú bírósági ítélet nyomán – közölte Csoma Botond parlamenti képviselő, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kolozs megyei szervezetének elnöke a Krónika című napilappal, miután telefonon tárgyalt a kolozsvári polgármesterrel.

46 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!