2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja

Címke: Rex Tillerson

22 cikk 1/3 oldal

Észak-Korea: a háború elkerülése a cél

Egy esetleges koreai-félszigeti háború veszélyére figyelmeztetett António Guterres ENSZ-főtitkár Tokióban, miután tárgyalt Abe Sinzó japán miniszterelnökkel.

Moszkva együttműködésre törekszik Washingtonnal

Oroszország nem folytat „kifinomult felforgató tevékenységet” az Egyesült Államokban, hanem a kölcsönösen előnyös viszony kiépítésére törekszik – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Moszkvában szerdán újságíróknak.

Tillerson: a NATO kiáll Ukrajna mellett

A NATO és az Egyesült Államok elítéli az Ukrajna ellen elkövetett orosz agressziót, és fenntartja azon álláspontját, hogy „nem normalizálódhat” a kapcsolatuk Oroszországgal, amíg Moszkva megszállás alatt tartja Ukrajna bizonyos területeit – jelentette ki Rex Tillerson a NATO brüsszeli külügyminiszteri találkozójának második napját követően tartott sajtótájékoztatóján.

Németország korlátozza diplomáciai kapcsolatait Észak-Koreával

Németország korlátozza diplomáciai kapcsolatait Észak-Koreával, és visszahívja phenjani képviseletéről egyik diplomatáját, de nem a nagykövetet, válaszul a kommunista rezsim újabb ballisztikus rakétakísérletére – jelentette be csütörtökön Sigmar Gabriel német külügyminiszter Washingtonban.

A CIA vezére válthatja Rex Tillersont

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter távozásáról egyeztet Donald Trump a Fehér Házban, erősítették meg fehér házi források.

22 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!