2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: rendszerváltás

9 cikk 1/1 oldal

Apanyelv

A hamarosan ötvenedik születésnapját ünneplő Ábrahám Béla szerzetes már a rendszerváltás után lett Don Bosco Szent János követője.

Turistaházak újulnak meg a kéktúra mentén

A tavaly év végi kormánydöntések értelmében újabb jelentős beruházások indulhatnak el a hazai erdőkben, aminek köszönhetően XXI. századi létesítményekben lehet majd pihenni.

A házelnök

Az első szabad választások eredményeként összeült országgyűlés elnöke 13 magnószalagon a családjáról, történetírói, egyetemi oktatói pályájáról, politikai szerepvállalásáról beszél.

Április 8-án választja meg az ország az új parlamentet

A nagyhetet követő vasárnapra tűzte ki az országgyűlési képviselő-választások napját Áder János köztársasági elnök az alaptörvény rendelkezései alapján tegnap kihirdetett határozatában.

Igazságszólamok

A titkos felvételek időszakát éljük a politikában. Ezekből a szerkesztőségünkbe is eljutott egy újabb csemege a balliberális körökből.

Megmentettje küldte bitóra

Brusznyai Árpád, a harmincnégy évesen bitóra küldött középiskolai tanárnak a családi háttere is súlyosbító körülményt jelentett az ötvenes években, édesapja csendőrtiszt volt, testvére pap.

Áldozatok voltunk

Szabadság! Ízlelgettük a szót és a vele járó, addig soha nem tapasztalt érzést. Persze a szabadságot nem adták ingyen...

Visszaéneklés

Mit tegyünk, ha azt látjuk, hogy a mű is kezd belesimulni a napi politikába, kezd úgy beszélni, mint a propaganda? Akkor mi van? Akkor baj van. Akkor van baj. Akkor már árulás van.

9 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!