2017. november 19., vasárnap, Erzsébet napja

Címke: reformáció

29 cikk 1/3 oldal

A miniszterelnök üzenetét tolmácsolta Latorcai Csaba

„Örömmel tölt el, hogy a reformáció áldásaiért érzett hálán túl összeköt bennünket a közös múlt, a közös hitvalló ősökre való emlékezés és a közös jövő gondolata is.”

Toronyórák, zsebórák

A protestáns etika megváltoztatja Európa arculatát. És kétségtelen tény: ha nincs reformáció, talán mi, magyarok már nem beszélünk magyarul, vagyis mi már nem is vagyunk.

Reformátor-szoborcsoporttal gazdagodott Kaposvár

„Néktek erről többet kell tudnotok, én csak egy esendő katolikus vagyok, de tudom, mindegyikük sokat tett hozzá Magyarország történetéhez és kultúrájához”

Magyar nyelvi időkapszula

A Biblia, mint egy lezárt időkapszula, úgy őrizte meg számunkra a korabeli nyelvi regiszter emelkedett és gyönyörűséges természetét.

Protestáns szellemben

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójához kapcsolódó valamennyi programot és alkotást felsorolni nehéz, szinte lehetetlen.

Reformáció ma

Vajon min múlik, hogy lesz-e és ha lesz, milyen lesz Magyarország és a magyarság jövője? És az, hogy mi, protestánsok, keresztények és keresztyének áldás leszünk-e a jövő Magyarországán?

Kapaszkodó

A Reformátorok terén, a főváros XVI. kerületében kapott helyet R. Törley Mária szobrászművész Luther Mártont, Kálvin Jánost és Bocskai Istvánt ábrázoló alkotása.

29 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!