2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: reformáció

16 cikk 1/2 oldal

Aranyalma

Nekem ez az évem arról szólt, hogy ugyanegy könyvborítón belül jelenhettek meg gyarló mondataim az apostolokéival és a zsoltáros Dávid királyéival…

Viszonyítási pont

Johann Sebastian Bach életműve az emberiség egyik legnagyobb kincse. Életének mégis kevés nyoma maradt, azok is roppant szegényesek.

A miniszterelnök üzenetét tolmácsolta Latorcai Csaba

„Örömmel tölt el, hogy a reformáció áldásaiért érzett hálán túl összeköt bennünket a közös múlt, a közös hitvalló ősökre való emlékezés és a közös jövő gondolata is.”

Toronyórák, zsebórák

A protestáns etika megváltoztatja Európa arculatát. És kétségtelen tény: ha nincs reformáció, talán mi, magyarok már nem beszélünk magyarul, vagyis mi már nem is vagyunk.

Reformátor-szoborcsoporttal gazdagodott Kaposvár

„Néktek erről többet kell tudnotok, én csak egy esendő katolikus vagyok, de tudom, mindegyikük sokat tett hozzá Magyarország történetéhez és kultúrájához”

Magyar nyelvi időkapszula

A Biblia, mint egy lezárt időkapszula, úgy őrizte meg számunkra a korabeli nyelvi regiszter emelkedett és gyönyörűséges természetét.

Protestáns szellemben

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójához kapcsolódó valamennyi programot és alkotást felsorolni nehéz, szinte lehetetlen.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!