2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja

Címke: reformáció

12 cikk 1/2 oldal

A reformáció különleges leágazása

Jókai Mór Egy az Isten című regényéről és az unitarizmusról nyílt kiállítás, melynek megnyitóját az Ars sacra fesztivál részeként tartották meg.

A Tillai-jelenség nyomában

A kilencven felé járó Tillai Aurél, a „Tanár úr” műveiből, vezénylési stílusából, személyiségéből oly bensőséges érzelemgazdagság sugárzik, amelytől minden lélek azon nyomban rezonálni kezd.

Istentől előre elrendelt függetlenség

Mi köze van a reformációnak Magyarország politikájához? A német visszhangokból úgy tűnik, szükség van erre a gondolatmenetre, ha jobban meg akarjuk értetni magunkat – Balog Zoltán gondolatai.

Kilépve a csónakból

Kamp Salamon a Magyar Bach Társaság elnöke, nem meglepő, hogy éppen a barokk kori zeneszerző egyházi kantátáit szólaltatja meg heti rendszerességgel.

Reformáció 500 – Magyar napokat tartanak Wittenbergben

Magyar napokat tartanak a németországi Wittenbergben. A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett négynapos programot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke nyitja meg csütörtökön.

A reformáció ötszáz éve

A humanista mozgalom az egyház megreformálását, eredeti állapotába való visszatérését célozta, amihez kiváló eszközre leltek a könyvnyomtatásban.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!