2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: Recep Tayyip Erdogan

23 cikk 1/3 oldal

Több török tucat katona ellen adtak ki elfogatóparancsot

Újabb 53 katona ellen adtak ki elfogatóparancsot kedden Törökországban azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak a tavalyi puccskísérletért felelőssé tett hálózattal – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Marad a káosz Szíriában

A dzsihadista csoport újabb komoly területvesztesége azonban egyelőre nem jelent békét a térségnek.

Ankara békülékeny gesztusa Berlinnek

Szokatlan, békülő hangnemű diplomáciai lépésre szánta el magát a napokban Ankara Berlinnel kapcsolatban, amikor bejelentették egy német emberi jogi aktivista szabadon engedését.

Erdogan: az isztambuli amerikai főkonzulátus egy keresett gülenistát bujtat

Az isztambuli amerikai főkonzulátus bujtatja azt az állítólagos munkatársát, aki ellen hétfőn elfogatóparancsot adtak ki Törökországban gülenizmus gyanújával – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő csütörtökön ankarai palotájában az ország 81 tartományának kormányzói előtt.

A kurdokról is tárgyalt Erdogan Teheránban

Egy önálló kurd állam létrehozását mind Ankara, mind Teherán mereven visszautasítja, erre pedig mindkét országnak megvan a jó oka.

Török puccskísérlet: több résztvevő súlyosbított életfogytot kapott

Négyszeresen súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetést kapott szerdán a nyugat-törökországi Mugla bíróságán 34 olyan katona, köztük egy dandártábornok, aki a tavalyi puccskísérlet során a vád szerint merényletre készült Recep Tayyip Erdogan török államfő ellen a közeli Marmaris egyik tengerparti szállodájában – jelentette az NTV török hírtelevízió.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!