2017. július 21., péntek, Dániel, Daniella napja

Címke: Recep Tayyip Erdogan

41 cikk 1/5 oldal

Bizottságot állított fel Ankara a tisztogatásra vonatkozó panaszok elbírálására

Bizottságot állított fel a török vezetés hétfőn a tavaly júliusi puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapot törvényerejű rendeleteinek következtében a munkaköréből felfüggesztett vagy elbocsátott állami alkalmazottak, valamint a bezárt intézmények, köztük iskolák és médiaorgánumok panaszainak elbírálására – jelentette az Ihlas török hírügynökség.

Gyűlésen emlékeztek a puccsra

Az elmúlt egy évben nagyjából százezer embert tartóztattak le a puccsal kapcsolatban. Közülük 169-en tábornokok, admirálisok, 7000-en századosok, alacsonyabb rangú katonatisztek.

Marad a rendkívüli állapot Törökországban

A ma egy éve történt, július 15-i sikertelen puccskísérletre emlékezik a Török Köztársaság, amelynek alapjait megrengette az államcsínyt követő, százezreket érintő tisztogatási hullám, írta a távirati iroda. Ankarában a politikai akarat egyértelmű: érvényben marad a puccskísérletre válaszul kihirdetett rendkívüli állapot, ami az ellenzék szerint második államcsínnyel ér fel.

Erdogan: a Nyugat csak a puccsisták jogaival foglalkozik

A nyugati országokat bírálta pénteken a török fővárosban, Ankarában tartott beszédében Recep Tayyip Erdogan török államfő, aki szerint a Nyugat csak a tavaly júliusi törökországi államcsínyt megkísérlők jogaival foglalkozik.

Erdogan: jelenleg elképzelhetetlen a rendkívüli állapot feloldása

A jelenlegi körülmények között elképzelhetetlen, hogy a kormány feloldja a tavaly júliusi puccskísérletet követően Törökországban bevezetett rendkívüli állapotot – közölte szerdán Recep Tayyip Erdogan török államfő az ország fővárosában, Ankarában.

Húszak társasága

Ha Merkel látogat el Erdoganhoz, az természetes, hiszen fontos közös dolgaik vannak, ám ha a magyar miniszterelnök teszi ezt, akkor az két hasonszőrű politikus összekacsintása.

41 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!