2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: Recep Tayyip Erdogan

69 cikk 1/7 oldal

Elfogtak Törökországban egy börtönre ítélt újságírót

Elfogták a török hatóságok a Nokta kormányellenes török folyóirat egyik volt főszerkesztőjét, akire a hét elején hosszú börtönbüntetést szabtak ki fegyveres felkelésre való buzdítás vádjával – jelentette az Anadolu állami hírügynökség szerda este.

Merkel kivonná a német katonákat a török támaszpontról

Ha Ankara nem járul hozzá ahhoz, hogy a német törvényhozás, a Bundestag tagjai meglátogathassák a dél-törökországban szolgáló német (Bundeswehr-) katonákat, Berlin kivonhatja az incirliki légitámaszponton állomásozó alakulatát – közölte Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, a NATO-tagországok csúcstalálkozójára érkezve csütörtökön.

Távollétében ítélhetik el Gülent

A bíróság épülete előtt várakozó dühös demonstrálók az akasztást imitáló kötélcsomókkal jelezték, hogy támogatnák a halálbüntetés újbóli bevezetését a puccsistákkal szemben.

Belgium tiltaná, hogy az ottani törökök szavazzanak a halálbüntetésről

A belga kormánynak nem áll szándékában engedélyezni, hogy az országban élő törökök részt vegyenek a halálbüntetés visszaállításáról tartandó népszavazáson – jelentette ki Charles Michel miniszterelnök az RTBF a közszolgálati rádiónak és televíziónak adott interjúban.

Folytatódnak a tisztogatások Törökországban

Törökországban elbocsájtottak 107 bírót és ügyészt állásából, a helyi hatóságok azzal gyanúsítják őket, hogy közük volt a tavaly júliusi puccskísérlethez – közölte a török televízió pénteken.

69 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!