2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja

Címke: Recep Tayyip Erdogan

32 cikk 1/4 oldal

Osztrák lap: akár a bevándorlók szavazatai is eldönthetik a választás kimenetelét

Az ausztriai választási kampányban kiemelt helyet kap a bevándorlók ügye, hiszen az ötszázezres csoport szoros választási küzdelem esetén akár el is döntheti a voksolás kimenetelét – írta kedden a Die Presse című osztrák lap keddi összefoglalójában, hozzátéve, hogy a pártok emiatt igyekeznek megszólítani a külföldi származású osztrákokat.

Nemzetközi segítségre várnak a rohingyák

Nem csillapodik a rohingyák menekülthulláma, a muszlim kisebbség még mindig tömegesen hagyja el Mianmart, ahol vallási és etnikai alapú üldöztetésnek vannak kitéve.

Németország szerint Törökország nem áll készen egy EU-s csatlakozásra

Törökország nincs abban a helyzetben, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz – mondta Steffen Seibert német kormányszóvivő hétfőn, miután Angela Merkel a kancellárjelöltek előző esti tv-vitájában kijelentette, hogy Ankara „nem válhat taggá” az unióban.

Erdogan szóvivője visszautasítja Merkel és Schulz bírálatait

Recep Tayyip Erdogan török elnök szóvivője, Ibrahim Kalin hétfőn Twitter-üzenetekben visszautasította, Angela Merkel német kancellár és kihívója, a szociáldemokrata Martin Schulz vasárnap esti televíziós vitájában Törökországgal szemben megfogalmazott bírálatait.

Erdogan botrányosnak nevezte a testőrei elleni washingtoni vádemelést

Botrányosnak nevezte pénteken Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy a közelmúltban tett egyesült államokbeli látogatása során elkövetett erőszakos cselekmények miatt amerikai ügyészek vádat emeltek biztonsági szolgálatának tagjai ellen.

Erdogan rányomta bélyegét a kampányra

Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a feszültség eltántoríthatja a Németországban élő törököket attól, hogy az urnák elé járuljanak.

32 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!