2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: Recep Tayyip Erdogan

21 cikk 1/3 oldal

Erdogan: „nagyon rövid időn belül” befejeződik az afríni hadművelet

Törökország „nagyon rövid időn belül” befejezi az északnyugat-szíriai Afrín térségben indított hadműveletet a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellen – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő vasárnap Bursában, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) női tagozatának tartományi rendezvényén.

Olvad a jég a török–német kapcsolatok körül

Berlin hajlandó szemet hunyni emberi jogi aggályai miatt, Törökország ugyanis kétségtelenül mind a menekültválságban, mind a terror elleni küzdelemben kulcsfontosságú partnere Európának.

Ankara kérdőre vonta az amerikai ügyvivőt

Tavaly novemberben Donald Trump amerikai elnök azt ígérte Recep Tayyip Erdogan török államfőnek, hogy leállítják a fegyverszállításokat.

Putyin provokációnak nevezte a dróntámadást

Provokációnak nevezte a szíriai orosz katonai bázisok ellen elkövetett dróntámadás-kísérletet Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz média vezetőivel csütörtök este tartott moszkvai találkozóján.

Macron: nem lehetséges előrehaladás Törökország uniós csatlakozásában

Nem lehetséges előrehaladás Törökország európai uniós csatlakozásában a tavaly júliusi államcsínykísérlet utáni nagyszabású megtorlás és az emberi jogok helyzetével kapcsolatos aggodalmak miatt – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök Párizsban pénteken, miután az Élysée-palotában tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Vízkereszt a sziklákon

Az Égei-tengeren 132 sziget státusza eldöntetlen. Ez a helyzet és a migráció rossz hatással van a görög-török viszonyokra.

A török elnök terroristának nevezte Aszadot

Recep Tayyip Erdogan török államfő szerdán terroristának nevezte Bassár el-Aszad szíriai elnököt, akivel szerinte lehetetlenség a szíriai konfliktus rendezése.

21 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!