2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: Rakka

9 cikk 1/1 oldal

Több mint 400 amerikai katonát vonnak ki Szíriából

Több mint 400 amerikai tengerészgyalogost vonnak ki tüzérségi felszerelésükkel együtt Szíriából, miután segítettek elfoglalni az Iszlám Állam dzsihadista szervezet helyi fellegvárát, Rakkát – jelentette be csütörtökön a Washington vezette terrorellenes koalíció.

Hivatalosan bejelentették Rakka felszabadítását

Hivatalosan bejelentette az észak-szíriai Rakka felszabadítását pénteken a kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet – közölte az al-Arabíja pánarab televízió.

Kiűzték Rakkából az Iszlám Államot

A dzsihadisták által 2014-ben elfoglalt város visszavételét elemzők mérföldkőként értékelik a terrorszervezet által kikiáltott kalifátus felszámolásában.

ENSZ: mintegy nyolcezer civil rekedt Rakkában

Mintegy nyolcezer civil rekedt Rakkában, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet de facto szíriai fellegvárában, amelyet az Egyesült Államok vezette nemzetközi katonai koalíció, és az általa támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet ostromol – közölte pénteken az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egy szóvivője.

Végső szakaszába ért a szíriai Rakka ostroma

Végső szakaszába ért Szíriában a Rakka felszabadítására indított hadművelet az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű fegyveres koalíció szerdai bejelentése szerint.

9 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!