2017. április 23., vasárnap, Béla napja

Címke: politika

24 cikk 1/3 oldal

A szakértő szerint nem várható változás a török politikában

Az elnöki hatalom kiterjesztéséről tartott törökországi népszavazás után nem várható változás a török kül- és belpolitikában – mondta Egeresi Zoltán Törökország-szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Villamos energia és mécsvilág

Hirdessenek bojkottot a villanyhasználatra: mindazok, akik nem értenek egyet a paksi kapacitásfejlesztéssel, ne használjanak villanyt!

Fico: Kiska konfliktusokat szítva épít politikai hátteret magának

Minden korábbinál élesebb szavakkal bírálta Robert Fico szlovák kormányfő egy televíziós vitaműsorban Andrej Kiska elnököt, egyebek mellett azt állítva, hogy tanácsadóinak sugallatára az államfő konfliktusokat szít a kormánnyal, és így épít jövőbeli politikai hátteret magának. A miniszterelnök hétvégi bírálatáról hétfőn számolt be a szlovák írott média.

Újabb csapás a magyarokra

Egy indítvány szerint megfosztanák ukrán állampolgárságuktól mindazokat, akikről kiderül, hogy egy másik ország útlevele is a zsebükben lapul.

A béke megteremtése érdekében az EU fokozná szerepvállalását Szíriában

Az Európai Unió a szíriai politikai ellenzék és a civil társadalmi szervezetek megerősítése révén szeretné fokozni szerepvállalását a közel-keleti ország békéjének és stabilitásának megteremtésében – ez derül ki egy kedden Brüsszelben bemutatott, uniós stratégiát tartalmazó javaslatból.

Kelemen Hunor: Marosvásárhely polgármestere húsz éve magyarellenes

A marosvásárhelyi polgármester az elmúlt húsz évben mindig is magyarellenes módon nyilvánult meg – jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy Dorin Florea ismét akadályokat próbál gördíteni a székely szabadság napján tartandó tiltakozó megmozdulás elé.

24 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!