2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: piac

20 cikk 1/2 oldal

Több mint 3,2 tonna hústerméket vont ki a forgalomból

Több mint 3,2 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen, penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított hústermék megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piacon, és a hibák kijavításáig felfüggesztette az üzlet működését.

Devizapiac: erősödött estére a forint

Erősödött a forint árfolyama a bankközi piacon az euróhoz, a dollárhoz és a frankhoz képest péntek reggeltől kora estig.

Fejlődik a fonyódi piac

„Lengyel piacként” emlegetik a helyiek és a környékbeliek a népszerű bevásárlóhelyet, mivel a 60-as és a 70-es években elsősorban lengyel kereskedők árusítottak ott.

Harmadával nőtt a fogyasztási hitelek piaca az idén

Több mint 366 milliárd forint értékben kötöttek új fogyasztásihitel-szerződéseket a háztartások az idén október végéig, ez 33,5 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi adatot, a 2015 első tíz hónapjában kihelyezett hiteleknek pedig csaknem a duplája – írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

Aránytalanság a piacon

Veszélybe kerülhet a kistelepülések élelmiszer-ellátó rendszere, ha nem születnek a hazai kis- és közepes vállalkozásokat segítő intézkedések a napi fogyasztási cikkeket területén.

Folytatódott az áremelkedés a földpiacon tavaly

Folytatódott az áremelkedés a termőföldpiacon 2016-ban, a földterületek értéke átlagosan 11,2 százalékkal haladta meg a 2015. évi szintet, így egy hektár szántó országos átlagban 1,22 millió forintot ért – ismerteti a Takarék Agrár Igazgatóság és FHB Bank közös elemzése.

Beindult a Suzuki hajómotorok értékesítése Magyarországon

Erőteljesen, mintegy 40 százalékkal bővült az elmúlt három évben a Suzuki hajómotorok eladása Magyarországon – mondta Tóth Péter, a Magyar Suzuki Zrt. kereskedelmi igazgatója az MTI-nek kedden Budapesten, ahol sajtótájékoztatón mutatkozott be a járműgyártó cég hajómotor-üzletága.

Új alkalmazás segít eligazodni a használtlakás-piacon

Új online szolgáltatás segít eligazodni az ingatlanhirdetések között a használtlakás-piacon azzal, hogy megmutatja, ugyanazt az ingatlant hol hirdetik a legolcsóbban. A szolgáltató Reálmonitor Kft. ügyvezető igazgatója az alkalmazástól a piac átrendeződését, tisztulását várja.

Milliárdokat nassolunk el év végén

A hagyományos édességek mellett folyamatosan növekszik a speciális táplálkozási igényeknek megfelelő desszertek iránti érdeklődés.

20 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!