2017. október 20., péntek, Vendel napja

Címke: phenjan

21 cikk 1/3 oldal

Putyin aláírta az Észak-Koreával szembeni szankciókról szóló rendeletet

Rendeletet írt alá hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozata által elrendelt, Észak-Korea elleni gazdasági korlátozó intézkedésekről. A határozatot a Biztonsági Tanács 2016. november 30-án fogadta el a Phenjan által 2016. szeptember 9-én végrehajtott ötödik kísérleti atomrobbantás után. A döntés megtiltja a szén, vas és vasérc importját Észak-Koreából, de nem vonatkozik a létfontosságú élelmiszerek szállítására.

Phenjan keményen megfenyegette Washingtont

„A történelem legkeményebb ellenlépésének” számításba vételével fenyegette meg Washingtont az észak-koreai diktátor, aki ”tébolyodottnak„ nevezte Trumpot.

Diplomáciai források: az EU szigorítani fogja a Phenjannal szembeni szankcióit

Szigorítani fogja az Európai Unió azokat a szankciókat, amelyeket észak-koreai magánszemélyek és vállalatok ellen rendelt el, válaszul a Phenjan által végrehajtott sorozatos kísérleti atomrobbantásokra és rakétatesztekre – közölték diplomáciai források a tagállamok uniós nagyköveteinek csütörtöki tanácskozását követően.

A nagy svindli

A világnak ez voltaképp megfelel. Amíg Kim veszélyesnek kinéző, de egy komolyabb tűzijátéknál nagyobb kárt nem okozó játékszerekkel szórakoztatja magát és népét, addig nagy baj nincs.

Putyin: Phenjannal tárgyalni kell, a nyomásgyakorlás sehova nem vezet

Észak-Korea nukleáris programjának problémáját egyedül olyan tárgyalásos úton lehetséges megoldani, amelyhez nem támasztanak előfeltételeket. A nyomásgyakorlás, a fenyegetések, valamint a háborús és sértő szólamok sehová sem vezetnek – fogalmazta meg véleményét Vlagyimir Putyin orosz elnök egy cikkben, amelynek részleteit péntekre virradóra a BRICS-tagországok hírügynökségei tettek közzé az országcsoport szeptember 3. és 5. közötti csúcstalálkozója előtt.

Atomfegyverrel is felszerelhető amerikai bombázók Dél-Korea fölött

Atomfegyverrel is felszerelhető amerikai bombázók gyakorlatoztak a dél-koreai légierővel együtt Dél-Korea fölött csütörtökön, két nappal azután, hogy Phenjan ballisztikus rakétát tesztelt, és az átrepült Japán északi része felett, mielőtt a Csendes-óceánba csapódott.

Phenjan szerint Tokió hamarosan elpusztíthatja önmagát

Phenjan szerint Tokió „hamarosan elpusztíthatja önmagát”, mert összeállt Washingtonnal az Észak-Koreára való nyomásgyakorlás növelése érdekében a minapi ballisztikusrakéta-kísérlet hatására.

21 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!