2017. augusztus 17., csütörtök, Jácint napja

Címke: pénzügy

30 cikk 1/3 oldal

Az MNB 3,5 millió forint bírságot rótt ki az MKB Bankra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,5 millió forint bírság kiszabásával zárta utóvizsgálatát az MKB bankcsoportnál, nagyrészt a szavatolótőke, tőkemegfelelés számítása terén meglévő hiányosságok miatt – derül ki a jegybank honlapján szerdán közzétett határozatból.

Nőtt az önkéntes pénztárak vagyona

Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a tagok egyéni befizetései a munkáltatói szerepvállalás folyamatos visszaszorulása mellett az első fél évben 35 milliárd forintra rúgtak.

Érdemes időben elkezdeni a felkészülést az online számlabekötésre

A vállalatok döntő többsége a következő félévben kezdheti meg a felkészülést az online számlabekötésre. Érdemes időben lépni, mert aki elmulasztja a 2018. júliusi 1-jei határidőt, akár számlánként kell majd büntetést fizetnie – hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), június végén 3003 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1880 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

MNB: alkalmassá kell tenni az automatákat az új bankjegyek elfogadására

A Magyar Nemzeti Bank felhívta minden parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét arra, hogy miután a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel csak július 31-ig lehet fizetni, alkalmassá kell tenni a berendezéseket az új bankjegyek elfogadására.

Emelkedett a GDP-arányos államadósság az EU-ban

Mind az Európai Unió egészében, mind az euróövezetben emelkedett a GDP-arányos államadósság az első negyedévben negyedéves összehasonlításban – derül ki az Európa Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által csütörtökön közölt adatokból.

Az MNB felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését

Az MNB szerdától átmenetileg felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatás Kulcs-Soft Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben – közöte a Magyar Nemzeti Bank.

30 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!