2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: pécs

25 cikk 1/3 oldal

A képtárcsináló visszaemlékezései

Csontváry Kosztka Tivadar világnagyság, de nem lehet világhírű – mondta Romváry Ferenc művészettörténész a festő életrajzkötetének bemutatóján a Kieselbach Galériában.

Mínusz ötvenkettő

A női kosárlabda-bajnokság 6. fordulójában az aktuális magyar bajnok Sopron egy korábbi tizenegyszeres bajnokot és ugyancsak tizenegyszeres kupagyőztest gázolt le.

Közel 40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére

Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban – közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.

Bővülnek a Modern városok program fejlesztései Pécsen

Új helyszínnel bővülnek a Modern városok program fejlesztései Pécsen, ahol a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gyakorlati orvosképzése kaphat helyet – közölte az intézmény az MTI-vel.

Zeneszüret világhírű előadókkal

A Szentpéterváron született hegedűművész, Alina Pogostkina és a Budapesti Fesztiválzenekar közös koncertjével nyitott az idei pécsi Zeneszüret fesztivál.

A nemzetek tanítójáról nyílt kiállítás Pécsett

Johannes Amos Comenius (1592–1670) cseh-morva pedagógus, író és teológus munkásságáról nyílt kiállítás a Pécsi Református Kollégium aulájában tegnap. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón arról beszélt, hogy Comenius forradalmi pedagógiai munkássága az egész életen át tartó tanulás, az egymásra épülő tananyag és a gondolkodásra nevelés fontosságára figyelmeztet.

Embercsempészeket fogtak el Pécsnél

A három budapesti férfi 11, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni. 

Snétberger és Sárik Péter trió koncert a pécsi Kodály Központban

Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész együttese október 3-án, a Sárik Péter Trió pedig október 20-án koncertezik a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-t.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!