2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Címke: Paks II

17 cikk 1/2 oldal

Választási atomhisztéria

A kampányüzem máris csúcsra jár. A médiában egyre gyakrabban tűnnek fel szakértőnek titulált, volt kormányzati tisztségviselők, akik hitelesíteni próbálják az ellenzék álláspontját.

Fidesz-MSZP tévévita: a kerítés állni fog

A nyugdíjakról szólva Gulyás Gergely azt emelte ki, hogy Orbán Viktor 2010-es kormányra kerülése óta jobban emelkedtek mint a reálbérek, így nőhetett a vásárlóértékük is.

Atomforintok

Talán a hazai ellenzék sem számított arra, hogy a kormány elleni hadjárat egyik nehézfegyverét éppen Brüsszel hatástalanítja.

Brüsszel: hasznot ígér Paks II.

A Paks II. projekt csak fél százalékkal ígér kisebb hozamot annál, mint amennyit egy piaci befektető elvárna, ezt a fél százalékot minősítette az Európai Bizottság a beruházásban állami támogatásának – írja hétfői számában a Világgazdaság, a két új blokk építéséért és üzembe helyezéséért felelős államtitkár blogjára hivatkozva.

Paks II és a politikai játszmák

Közelednek a választások, erősödik, durvul a kampány. Az úgynevezett ellenzék nem talál fogást a kormányon. Most szakmai köntösbe burkolt bizonytalanságot, félelmet sugall.

Paks II: egyeztetnek a terepmunkákról

A paksi atomerőmű leendő 5. és 6. blokkjának helyszínére látogatott szerdán a Roszatom vezérigazgatója és küldöttsége. Alekszej Lihacsov az MTI tudósítása szerint kijelentette: minden szerződéses munka előkészítése és lefolytatása a nyilvánosság előtt zajlik majd, teljes összhangban az európai uniós követelményekkel.

17 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!