2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Címke: oroszország

246 cikk 1/25 oldal

Elakadt a műszaki határzár építése az ukrán-orosz határon

Finanszírozási okok miatt leállt a kelet-ukrajnai Harkiv megyében az ukrán-orosz határ védelmének megerősítését célzó, Fal nevű projekt megvalósítása – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a megye kormányzója, Julija Szvitlicsna.

Összehangolt orosz-török légi csapás az IÁ ellen

Első alkalommal hajt végre az orosz és török légierő összehangolt csapást az Iszlám Állam észak-szíriai állásai ellen a terrorszervezet uralta Báb városától délre – közölte Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője szerdán Moszkvában.

Obama: az USA és a világ érdeke a konstruktív viszony Oroszországgal

Utolsó sajtóértekezletét tartotta szerdán Washingtonban Barack Obama távozó amerikai elnök, aki Oroszországot okolta a hidegháborús légkör újbóli kialakulásáért, ám hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és a világ érdeke a konstruktív viszony kialakítása Moszkvával.

Oroszország meghosszabbította Snowden tartózkodási engedélyét

Oroszország több évvel meghosszabbította Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező amerikai informatikus tartózkodási engedélyét – közölte szerdán az orosz külügyminisztérium.

Ukrajna keresetet nyújt be Oroszországgal szemben

Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn utasította a kijevi külügyminisztériumot, hogy még aznap nyújtson be keresetet az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bíróságán Oroszországgal szemben terrorizmus finanszírozása és faji megkülönböztetés miatt.

Litvánia kerítést akar emelni a Kalinyingrádi területtel közös határára

Litvánia két méter magas kerítést akar emelni Oroszország kalinyingrádi exklávéjával közös határán – mondta hétfőn Eimutis Misiunas litván belügyminiszter, aki azzal indokolta az intézkedést, hogy a csempészek elleni küzdelem és az Európai Unió külső határának megerősítése érdekében van rá szükség.

246 cikk 1/25 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!