2018. január 18., csütörtök, Piroska napja

Címke: önkormányzatok

9 cikk 1/1 oldal

Nagyobb szerepet kapnak a helyi nemzetiségi önkormányzatok az iskolafenntartásban

A jövő évtől könnyebben lehetnek intézményfenntartók és -üzemeltetők a helyi, települési nemzetiségi önkormányzatok – közölte Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára a Nemzetiségi Önkormányzatok XXIII. Interetnikus Találkozóján csütörtökön Sátoraljaújhelyen.

Energetikai fejlesztésekre várva

Ráfér az energetikai fejlesztés az önkormányzati középületekre, amelyeknek a hőszigetelése, valamint a nyílászáróinak és fűtési rendszereinek állapota meglehetősen rossz.

Gyermekétkeztetés ingyen az őszi szünetben is

Országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, ha szülei igénylik.

Növekszik az önkormányzatok pénzügyi mozgástere

Magyarország jövő évi költségvetése megnyugtatóan biztosítja, hogy az önkormányzatok emelkedő színvonalon tudják ellátni feladatukat – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára a Magyar Államkincstár XVIII. önkormányzati költségvetési- és adókonferenciájának keddi sajtótájékoztatóján, Egerben.

9 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!