2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja

Címke: nyugdíj

12 cikk 1/2 oldal

Dolgoznánk időskorunkban

A magyarok többsége aggódik nyugdíjas évei miatt, megtakarítani mégis nagyon kevesen szoktak, pedig erre több, államilag támogatott megoldás is van.

Termőre fordult pénzpolitika

Az elmúlt évek magas megtakarításának köszönhetően a lakosság nettó pénzügyi vagyona 2010 óta több, mint 18 000 milliárd forinttal bővült.

Népszerű a női nyugdíjkedvezmény

Sikeres a nők korai nyugdíjazását lehetővé tevő Nők 40 program. Míg 2013-ig a lehetőséggel élve százezren mentek nyugdíjba, tegnap már a kétszázezredik hölgyet köszöntötték.

Könnyítés jöhet a nyugdíjasoknak

A szakszervezetek szerint a nem öregségi ellátásban részesülők kereseti plafonját kellene megszüntetni, mivel ma már nem munkanélküliség van, hanem munkaerőhiány.

A nyári diákmunka buktatói

Az érdekképviseleti szövetség szerint még mindig az a legbiztonságosabb, ha valamelyik diákszövetkezeten keresztül állnak munkába a fiatalok.

Hiányzó generáció a pénztárakból

Nagyjából százezer aktív fiatal tag tűnt el egy évtized leforgása alatt az önkéntes pénztárakból, akikre szükség lenne az öngondoskodásban kiemelten fontos rendszer működéséhez.

Egyre több az ötven év feletti orvos

Az orvosok elöregedése, a középgeneráció hiánya akár már a közeli jövőben betegellátási problémákhoz vezethet – állapítja meg egy kormányzati dokumentum.

Magyar Államkincstár: nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése

Nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át novembertől – mondta Dancsó József, a MÁK elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A Magyar Államkincstár pontosan folyósítja majd a nyugdíjakat

A Magyar Államkincstár (MÁK) 2017 november elsejétől látja el az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait, most készül fel a szervezet arra, hogy ezt a munkát a tőle elvárt pontossággal végezze el – mondta el a MÁK elnöke az MTI-nek Tatán pénteken, ahol kihelyezett igazgatósági ülést tartottak.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!