2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: növekedés

34 cikk 1/4 oldal

Erős növekedést mutat az ipar

Októberben 7,6 százalékkal haladta meg az ipari termelés az egy évvel korábbit a naptárhatástól megtisztított és a kiigazítatlan adat szerint is.

Harmadával nőtt a fogyasztási hitelek piaca az idén

Több mint 366 milliárd forint értékben kötöttek új fogyasztásihitel-szerződéseket a háztartások az idén október végéig, ez 33,5 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi adatot, a 2015 első tíz hónapjában kihelyezett hiteleknek pedig csaknem a duplája – írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

Vidéken is beindult a növekedés

A kormányzati támogatásoknak köszönhetően számos olyan beruházás valósulhat meg, amelyek hosszú távon munkahelyeket és megélhetést biztosítanak a helyieknek.

Költségvetési Tanács: évekig fenntartható a 4 százalék körüli növekedés

A Költségvetési Tanács elnöke szerint még évekig fenntartható módon elérhető az előrejelzések szerint 4 százalék körüli gazdasági növekedés. Ez stabil, fenntartható és javuló költségvetést hoz magával – jelentette ki Kovács Árpád csütörtökön Sopronban, a 32. Soproni vámszakmai napok és üzletember találkozón.

Válság előtti szinten a munkanélküliség az Unióban 

A gazdasági, költségvetési és szociálpolitikai irányítás 2018-as európai szemeszterének kezdetén élénk a gazdasági tevékenység, tetőznek a foglalkoztatási mutatók, az egyre csökkenő munkanélküliség pedig már csaknem visszaállt a válság előtti szintre az euróövezetben és az Európai Unió egészében egyaránt – közölte az Európai Bizottság a 2017-es európai szemeszter szerdán közzétett őszi jelentésében.

Nagyot nőtt az élőállat-import

Az idei év első nyolc hónapjában 6 százalékkal csökkent Magyarország élősertés-kivitele az egy évvel korábban exportált mennyiséghez viszonyítva, az élősertés-behozatal viszont ugyanebben az időszakban 51 százalékkal nőtt – írta a Világgazdaság hétfőn az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) adatai alapján.

34 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!