2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Címke: növekedés

27 cikk 1/3 oldal

Jövőre 4 százalékos lehet a gazdasági növekedés

A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet tovább javította GDP-növekedési előrejelzését, vezérigazgatójuk pedig egyre erőteljesebb reálkereset-emelkedésről is beszámolt.

Orbán Viktor: Közép-Európában van a jövő

A következő 15-20 évben az európai gazdasági növekedés középpontja Németországban és Közép-Európában lesz, ezért ebben a térségben érdemes befektetni – mondta a miniszterelnök.

Folytatódik a lakáspiac növekedése

A lakáspiac további növekedésére számít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kiegyensúlyozott és fenntartható gazdasági növekedés, a kedvező foglalkoztatási helyzet és az emelkedő reáljövedelmek, valamint a kormányzati otthonteremtési program eredményeképpen – mondta Hornung Ágnes, a tárca államtitkára egy szakmai konferencián kedden Budapesten.

Elemzők: az építőipar még élénkebb növekedés előtt áll

A 20 százalékosnál nagyobb éves júliusi növekedés után még jobban felpöröghet az építőipar a következő hónapokban a megrendelések jelentős emelkedése és a tavalyi alacsony bázis miatt – így kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölt jelentését az MTI-nek.

Pálinkás József: az innováció fűti a növekedést

A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja a technológiai fejlődés, az innováció, de szervezeti és társadalmi innovációra legalább annyira szükség van, mint technológiaira – mondta Pálinkás József a Joint Venture Szövetség konferenciáján szerdán Budapesten.

Equilor: a vártnál kisebb lesz az idei hiány

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői szerint idén 3,7 százalékos gazdasági növekedés és 2,4 százalékos infláció várható Magyarországon – mondta Szántó András, a társaság lakossági üzletág igazgatója kedden Budapesten.

27 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!