2017. augusztus 19., szombat, Huba napja

Címke: növekedés

37 cikk 1/4 oldal

Elemzők: 4 százalék körüli lehet a növekedés idén

A várakozásoknak megfelelően lassult, de a várt ütemtől elmaradt a magyar gazdaság növekedése a második negyedévben, az év egészében azonban ismét 4 százalék körüli lehet a bővülés az MTI-nek nyilatkozó banki elemzők szerint.

3,2 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben

A második negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 3,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Szállodaszövetség: kétszámjegyű növekedés a szállodákban az első fél évben

Az első fél évben kétszámjegyű növekedést értek el a magyarországi szállodák: a magyarországi hotelek összes bruttó forgalma 17,4 százalékkal, a budapestieké 19,9 százalékkal, a vidékieké 14,9 százalékkal múlta felül a tavalyit – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb, MTI-hez eljuttatott elemzéséből.

Júliusban 143 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány

Júliusban 143 milliárd forinttal, az év eleje óta pedig közel 1291 milliárd forinttal emelkedett a forint lakossági állampapír-állomány, amely július végén 6358,6 milliárd forintot tett ki – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán az MTI-vel.

Felfelé módosította idei várakozásait a Mol

Az elemzői várakozásokat meghaladó második negyedéves eredményekről számolt be a Mol-csoport pénteken, a társaság a félév teljesítménye alapján felfelé módosította idei eredményvárakozását.

Devizapiac – Erősödött a forint

A svájci frank kivételével enyhén erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákhoz képest a bankközi piacon péntek reggel.

KSH: júniusban is folytatódott a kiskereskedelmi forgalom élénk növekedése

Júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a naptárhatástól megtisztítva 6,0 százalékkal nőtt. Az első fél évben a forgalom 4,0 százalékkal emelkedett, a naptárhatástól megtisztított mutató 3,9 százalékos növekedést jelez a múlt év azonos időszakához viszonyítva – jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Jó erőben a német gazdaság

A harmadik negyedévre a gazdasági teljesítmény növekedésének a folytatódását, de ütemének a második negyedévihez képest némi csökkenését jelzi előre a DIW német gazdasági kutató intézet csütörtökön kiadott júliusi konjunktúra-indexe.

IMF: tartós marad a világgazdaság növekedése

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) fenntartotta a globális gazdaság növekedésére vonatkozó áprilisi előrejelzését, miközben javította a kínai és az euróövezeti GDP bővülésére vonatkozó prognózisát.

37 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!