2017. december 12., kedd, Gabriella napja

Címke: NGM

107 cikk 1/11 oldal

Technológiai innovációs fejlesztésekre várja a pályázatokat az NGM

Hétfőtől nyújthatják be támogatási kérelmeiket a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) technológiai innovációs fejlesztésekhez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a rendelkezésre álló teljes összeg 17 milliárd forint – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn az MTI-t.

Kitart a növekedés jövőre

A múlt heti részletes, megemelt növekedésiadat-közlés alapján újabb kedvező előrejelzések jelentek meg a piaci elemzőktől.

Sokan járhatnak jól, ha jövőre kivára váltanak

Tegnap több mint hetvenezer vállalkozás kapott személyes tájékoztatást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amelyek a becsült számítások alapján a kisvállalati adó (kiva) választásával legalább tízszázaléknyi közterhet spórolnának jövőre – közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Teljes lesz a digitális átállás

A vállalati adózás és a lakossági ügyintézés teljes digitalizálásával az éves össztermék két százalékának megfelelő összeget lehet megspórolni.

A gazdasági tárca szerint tartható lesz a hiánycél

Az államháztartás központi alrendszerének novemberi hiánya 220,8 milliárd forint volt az októberi 182,5 milliárdot követően, az első tizenegy havi deficit 1639 milliárd forintra emelkedett – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

NGM: kifeszítettek a magyar termelőkapacitások

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások, ez a rendelésállományok növekedéséből adódik, ami kapacitásbővítő igényt támaszt a magyar vállalkozásokkal szemben – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Dinamikusabb növekedés

A keddi 3,9 százalékos adat hatására több elemző is megemelte az éves várakozását, egyre többen látják megközelíthetőnek a négy százalék körüli kormányzati célkitűzést.

107 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!