2017. december 18., hétfő, Auguszta napja

Címke: new york

18 cikk 1/2 oldal

Újabb terrortámadás New Yorkban

A bangladesi származású Akayed Ullah egy kezdetleges csőbombát kötözött magára, a robbanószerkezet pedig a feltételezések szerint véletlenül lépett működésbe Manhattan központjában.

Darázsfészek

A párizsi éghajlatvédelmi egyezség, az amerikai vízumlottó, az UNESCO-tagság – amelyeket egyre-másra mondott fel az amerikai elnök – mind smafu a mostani lépéséhez képest.

Nemsemleges kifejezéseket kell használniuk a metró vezetőinek New Yorkban

Nem használhatják a jövőben a „hölgyeim és uraim” megszólítást a New York-i metróhálózat szerelvényeinek vezetői, ha bármilyen bejelentést tesznek az utasoknak, helyettük nemsemleges kifejezésekkel, mint az „utasok vagy a mindenki” kell élniük.

A támadó az Iszlám Állam nevében cselekedett

A merénylő gépkocsijában talált angol nyelvű feljegyzések szerint az Iszlám Állam nevében követte el a New York-i gázolásos merényletet. A férfi hetekig tervezte a tettét.

Terrorcselekmény történt New Yorkban

A támadásnak legalább nyolc halottja van, a manhattani merénylő “Allah Akbar”-t kiáltott. A tettest a rendőrök hasba lőtték, majd őrizetbe vették.

33 ország legalább 5600 iszlamistája tért haza

Harminchárom országból származó legkevesebb 5600 iszlamista tért már vissza hazájába, azt követően, hogy az Iszlám Állam soraiban harcolt a terrorszervezet által uralt iraki vagy szíriai területeken – közölte kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a Soufan Group biztonsági kockázatelemző agytröszt.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!