2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja

Címke: népszerűség

16 cikk 1/2 oldal

Nem segített az MSZP-n Botka László színre lépése

Míg a kormánypártokkal nagyjából 2,4 millióan szimpatizálnak, a szocialistákkal mindössze 600 ezren, ami jóval elmarad a Botka által korábban megcélzott egymillió új támogatótól.

Az orosz biztos pártválasztók 82 százaléka Putyinra szavazna

Az orosz szavazók 66 százaléka azt szeretné, ha 2018 után is Vlagyimir Putyin lenne az elnök, a biztos pártválasztóknak pedig a 82 százaléka szavazna – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont hétfőn nyilvánosságra felméréséből.

Tovább csökkent a Schulz vezette német szociáldemokraták népszerűsége

Tovább csökkent a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) választói támogatottsága, egy vasárnap ismertetett felmérés szerint az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő pártot az öt évvel ezelőtti választáson elszenvedett vereségnél is nagyobb kudarc fenyegeti. A meredeken csökkenő népszerűségű szociáldemokraták vezetőit már az előző kancellárjelölt, Peer Steinbrück is bírálja.

Brit választások – Csökkent a konzervatívok előnye

A vasárnap ismertetett legfrissebb felmérések szerint érzékelhetően csökkent a kormányzó brit Konzervatív Párt korábban jelentős támogatottsági előnye az előrehozott parlamenti választások előtt nem egészen három héttel.

Jöhet az atom

A kontinens egyik legstabilabb, politikailag és gazdaságilag is biztos alapokon álló, demokratikusan felhatalmazott kormányát aljas büntetés fenyegeti.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!