2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Címke: Nemzeti Front

19 cikk 1/2 oldal

Le Pen lemondásra szólította fel Le Pent

Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front alapítója és tiszteletbeli elnöke lemondásra szólította fel a lányát, Marine Le Pen pártelnököt, aki szerinte „elképesztő vereséget” szenvedett az elnök-, majd az azt követő nemzetgyűlési választásokon.

Az alacsony részvétel árnyéka Macron diadalán

A francia lapok is figyelmeztettek a nemzetgyűlési választások első fordulójának riasztó adatára: kevesebb mint minden második választópolgár járult az urnákhoz.

Le Pen vereségének okairól

Emmanuel Macron első fordulós 8,6 milliós táborát a köztársasági összefogás 20,7 millió főre (plusz 140,6 százalékra) duzzasztotta a második fordulóra.

Marine Le Pen: Macron a pénzvilág jelöltje és a nép ellenfele

at nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt a szuverenista Marine Le Pen „a pénzvilág és a rendszer jelöltjének” és „a nép ellenfelének” nevezte a favoritnak számító centrista riválisát, Emmanuel Macront.

A Nemzeti Front kitart az euró kivezetésének terve mellett

Hat nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt a szuverenista elnökjelölt, Marine Le Pen és az őt jelölő Nemzeti Front vezető politikusai cáfolták, hogy ellentmondás lenne az euróról korábban hangoztatott álláspontjuk és a két forduló között kötött kormányzati megállapodásuk között.

A majálison törne át Le Pen

Marine Le Pen lehetne Franciaország következő elnöke, ha a kétkezi dolgozókon múlna, és a és a 35–49 évesek között is viszonylag jól áll.

Osztrák forgatókönyv a kampányban

A döbbenet hangjaira, szájak elé kapott kezekre emlékezhet vissza az, aki felidézi a csaknem napra pontosan 15 évvel ezelőtti estét a francia Szocialista Párt párizsi székházában.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!