2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: Nemzeti Front

18 cikk 1/2 oldal

Átalakuló pártszimpátiák

Ahogy Európa más országaiban, Franciaországban is súlyos válságok sújtják a hagyományos pártokat, az elnökválasztás első fordulója ezt látványosan megmutatta.

Francia elnökválasztás a terror árnyékában

Franciaország terrorkészültségben várja az elnökválasztás vasárnapi fordulóját, de az iszlamista támadás miatt még szigorúbb biztonsági intézkedésekre lehet számítani.

Győzelme esetén Le Pen visszaállítja a határőrizetet

Öt nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje kedden elmondta, hogy megválasztása esetén a legális bevándorlásra tervezett moratórium „néhány hétig” fog tartani, s kérni fogja „a tartalékos katonák behívását, hogy segítsenek a határok visszaállításában”.

Megerősített biztonsági intézkedéseket rendelt el a belügyminiszter

Több mint 50 ezer rendőrt mozgósítanak a most is járőröző katonák mellett Franciaországban az elnökválasztás biztosítására: a hatóságok mind a 67 ezer választóhelyiséget és a jelölteket külön is biztosítják – jelentette be Matthias Fekl francia belügyminiszter a Le Journal du Dimanche című vasárnap megjelenő hetilapnak adott interjúban.

Molotov-koktélt dobtak a francia Nemzeti Front kampányközpontjára

Molotov-koktélt hajítottak csütörtökre virradó éjszaka Párizsban a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökjelölti kampányközpontjának otthont adó épületre; csak kisebb tűz keletkezett, amelyet hamar sikerült eloltani, személyi sérülés nem történt – közölte a párizsi tűzoltóság.

Fej-fej mellett Macron és Le Pen

Továbbra is a függetlenként induló Emmanuel Macrron volt szocialista gazdasági miniszter és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke áll fej fej mellett az élen a húsz nap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő felmérésekben.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!