2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: Nemzeti alaptanterv

6 cikk 1/1 oldal

Langerné Victor Katalin: a magyar cigányság kultúrkincse európai kulturális erőforrás

Archaikus hagyománnyal és megújulásra képes modernséggel, jelentős kulturális kifejezőerővel a magyar cigányság kultúrkincse magyar, de egyben európai kulturális erőforrás – jelentette ki Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára Brüsszelben csütörtökön.

Új informatikai kerettantervet készített az IVSZ

Új, a digitális kompetenciák fejlesztését támogató informatikai kerettantervet készített az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), amelyet hamarosan eljuttat az illetékes hatóságoknak – jelentette be Horváth Ádám, az IVSZ leköszönő oktatási igazgatója egy szerdai háttérbeszélgetésen.

Milliárdos pályázati források a felsőoktatásra

A felsőoktatási hallgatók szakkollégiumi támogatását, tudományos műhelyeinek fejlesztését célozza az a közel 11 milliárd forintos pályázat, amelyet Palkovics László oktatási államtitkár ismertetett.

Őszre kész az új Nemzeti alaptanterv

Palkovics László lapunknak a 9. osztály bevezetéséről, az átalakítás irányáról, a számítógép-alapú oktatásról és a szakmával való egyeztetésről is beszélt.

Nyelvoktatási stratégia készül

Középtávú stratégiát dolgoz ki az oktatásért felelős államtitkárság az idegennyelv-oktatás helyzetének javítása érdekében – tudta meg a Magyar Idők. Az államtitkárság lapunk érdeklődésére közölte: első lépésként idén októberben felállt egy munkacsoport, amelynek feladata, hogy összeállítson egy „problématérképet” és megoldási javaslatokat fogalmazzon meg.

6 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!