2017. november 20., hétfő, Jolán napja

Címke: nemi erőszak

13 cikk 1/2 oldal

Világszerte 15 millió lány szenved el szexuális erőszakot

Világszerte legkevesebb 15 millió 15-19 év közötti lány szenved el szexuális erőszakot gyakran partnere, rokonai és barátai által, ám csak minden századik kér segítséget emiatt az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) által szerdán bemutatott tanulmány szerint.

A tönkretett sorsok és a hallgatás fala

A pályakezdők, az egyetemre sokadszorra be nem kerülők, a stúdiósok, a nem megfelelő, nem trendi külsejűek kiszolgáltatottsága sokkal nagyobb, mint a civil életben...

Weinstein és Hollywood

A szexuális zaklatás vádja nem új keletű. Már Marylin Monroe tündöklése óta keringtek különféle pletykák bizonyos díványokon történt szereposztásokról, de konkrétumokat senki nem tudott.

A disznófejű nagyúr és a dívák

Mégis, Harvey Weinstein virtuális kasztrálása fölvet néhány problémát. Mindenekelőtt azt, hogy mi van a liberalizmus egyik legnagyobb vívmányával, az ártatlanság vélelmével.

Újabb nők vádolták meg nemi erőszak elkövetésével Harvey Weinsteint

Újabb két nő vádolta meg Harvey Weinstein amerikai producert nemi erőszak elkövetésével. Közben Woody Allen filmrendező, akit az 1990-es években fogadott lánya molesztálásával vádoltak meg, egy interjúban „szomorúságának adott hangot” a Weinstein-ügy miatt.

Ismét kéksisakosokat vádolnak nemi erőszakkal

Bedrogoztak, majd megerőszakoltak mauritániai ENSZ-békefenntartók egy tizenéves lányt a Közép-afrikai Köztársaságban – közölte szerdán az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!