2017. október 20., péntek, Vendel napja

Címke: németország

218 cikk 1/22 oldal

Gyerekterroristák fenyegethetik Németországot

Az Iszlám Állam propagandájában a gyerekeket csak a dzsihadisták újabb nemzedékeként ábrázolják, gátlástalannak és kegyetlennek mutatva be őket.

Megkezdődtek az egyeztetések a Jamaica-koalícióról

Megkezdődtek szerdán a koalíciós tárgyalások az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU pártszövetség és a szabaddemokraták (FDP) között Berlinben. A pártok főtitkárai szerint konstruktív szellemben folytak az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló első egyeztetések.

FM: a környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti

A környezetvédelem a tartós, kiegyensúlyozott fejlődést segíti – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy nemzetközi tanácskozás résztvevőit üdvözölve.

A szociáldemokraták kapták a legtöbb szavazatot Alsó-Szászországban

A szociáldemokraták (SPD) kapták a legtöbb szavazatot a németországi Alsó-Szászország tartományban vasárnap rendezett helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.

Németország az Iránnal kötött atomegyezmény jelentősége mellett érvelt

Az Iránnal 2015 nyarán kötött atomegyezmény „fontos eszköz az iszlám köztársaság nukleáris fegyverkezésének elkerülésére”, és az amerikai kormánynak tartania kellene magát ahhoz – mondta Steffen Seibert német kormányszóvivő pénteki berlini sajtótájékoztatóján.

218 cikk 1/22 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!