2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja

Címke: németország

194 cikk 1/20 oldal

Angela Merkel gratulált az új lengyel kormányfőnek

Az Európai Uniónak (EU) és a NATO-nak is a hasznára válik a konstruktív német-lengyel együttműködés – írta Angela Merkel német kancellár Mateusz Morawieckinek a lengyel kormányfői kinevezéséhez gratuláló levelében.

Angela Merkel gyors kormányalakítást sürget

A kormányalakítás gyors végrehajtását sürgette Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben, két nappal a bajor testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) és a pártszövetség eddigi koalíciós társa, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetőinek találkozója előtt.

Ez nem a Bírón múlott

A magyar női kézilabda-válogatott mindent megpróbált a franciák ellen, de folyamatosan futott az eredmény után, és ez felemésztette az erejét, végül kikapott az olimpiai ezüstérmestől.

Elárvereztek egy német falut

Elárvereztek egy német falut, az egyetlen licitálónak 140 ezer eurót (mintegy 43 millió forintot) ért meg az Alwine nevű település.

Schulz fordítva ül a lovon

Schulz mester távlatos célt tűzött ki: 2025-ben létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat. Akinek ez nem tetszik, az pedig távozzon.

Nem sima, nem fordított

A svédországi Eb-n a csehek múlták felül válogatottunkat, de azt tekintsük egyszeri alkalomnak. A vb-n a magyar válogatott a csehek elleni sikerrel csoportja harmadik helyén végzett.

194 cikk 1/20 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!