2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja

Címke: nato

69 cikk 1/7 oldal

Német-orosz gázbiznisz uniós puszival

Az uniós tagországok támogatták azon eredeti ötletet, hogy az Európai Bizottság megtárgyalja a nagy orosz-német földgázvezeték jövőjét. Csak nem Merkel mama kedvéért?

A tálib vezető még véresebb háborúval fenyegetőzött

A tervezett amerikai erősítés nem segít majd lezárni az elhúzódó afganisztáni háborút, csak akkor lesz vége a konfliktusnak, ha a NATO teljesen elhagyja az országot – üzente pénteken a ramadánt lezáró íd al-fitr nevű ünnep alkalmából Hajbatulláh Ahundzada, a tálibok vezetője.

Szergej Sojgu: Moszkva nyugaton tökéletesíti csapatai harci állományát

Oroszország a nyugati stratégiai irányban tökéletesíti csapatainak harci állományát és állomásoztatásának rendszerét a NATO-tagországok „agresszív” lépései miatt – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán, a tárca vezetőségének kalinyingrádi tanácskozásán.

Európa biztonságát érintő kérdésekről tárgyaltak az uniós külügyminiszterek

A hét második felében esedékes uniós csúcstalálkozót előkészítő következtetéséket fogadtak el az európai védelmet és biztonságot megerősítő uniós globális stratégiáról, valamint a terrorizmussal, a migrációval és a közel-keleti térséget érintő konfliktusokkal kapcsolatban az uniós tagországok külügyminiszterei hétfőn Luxembourgban.

69 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!